Eksplosiv norsk sofaflerspiller er klar for lansering

Kjemp mot tyngdekraften og vennene dine i Orbit.

4Bit Games

Tidlig i 2014 dannet en gjeng norske spillutviklere på Vestlandet det uavhengige studioet 4Bit Games. Uten noen tidligere erfaring i spillbransjen gikk de i gang med å lage sitt første spill – Orbit – et rombasert flerspillerspill som de håpet å kunne kose seg med til pizza og drikke på en lørdagskveld.

Nesten to år senere vil spillet endelig lanseres den 30. september, og i tillegg til den tidligere annonserte PC-versjonen har 4Bit Games avslørt at Orbit også kommer til Xbox One. Dermed blir spillet et av de ytterst få uavhengige, norske spillene som er tilgjengelige på konsollen. Ikke dårlig for det første spillet fra et lite studio fra Halsnøy Kloster utenfor Bergen.

Eksplosiv flerspiller

Oppgrader skipet ditt for å tilpasse spillestilen din.

Orbit er et rombasert actionspill med fokus på lokal flerspiller. Da vi skrev om spillet i fjor hadde 4Bit Games planer om en enspillerkampanje, men den har siden blitt fjernet. Heller ikke nettbasert flerspiller er tilgjengelig, så her må du samle vennegjengen enten i stua eller foran PC-en.

Opptil fire spillere styrer hvert sitt romskip og må bruke en rekke forskjellige våpen og egenskaper for å skyte motstanderne i fillebiter. Spillere kjemper mot hverandre og mot tyngdekraften i ni ulike spillmoduser som alle har ulike mål.

Etter hvert som du spiller vil du låse opp en rekke oppgraderinger som lar deg tilpasse både skipet ditt og spillopplevelsen akkurat slik du ønsker. Som du kan se i traileren nedenfor virker det hele ganske kaotisk, med et lydspor som bidrar til å gjøre alt mer intenst.

Norsk retrospill fikk nylig grønt lys på Steam.
Venture Kid er en hyllest til Mega Man »

(Video: 4Bit Games)

Siste fra forsiden