En drosjetur utenom det vanlige

Lexis Numerique vil folkefinansiere et håndtegnet eventyrspill.

Den franske spillutvikleren Lexis Numerique har tatt turen til folkefinansieringsnettstedet Kickstarter for å forsøke å få samlet inn budsjettet de trenger til å utvikle et spill som heter Taxi Journey. Spillet beskrives som et originalt hjernetrim/eventyrspill som kombinerer sjarm, humor og mystikk. Utviklerne nenver Limbo og Machinarium som inspirasjonskilder.

I Taxi Journey må du hjelpe to svært forskjellige figurer gjennom sideskrollende, håndtegnede miljøer. Gino er en drosjesjåfør passasjeren hans, Zoey, er ei uvanlig lita jente. Begge har unike egenskaper – Gino har ei magisk fiskestang som kan brukes til å hente alt mulig rart ved å fiske refleksjonene deres opp av vannet, mens Zoey kan fange ting som lyder og elektrisitet, og slippe dem løs andre steder.

Andre forsøk på Kickstarter

Dette er utviklernes andre forsøk på å finansiere Taxi Journey gjennom Kickstarter. Den første gangen lykkes de ikke, men takket være kampanjen sikret de seg cirka 600 000 kroner fra to ulike distribusjonspartnere. Dermed kan de be om mindre penger denne gangen, og målet er litt over 760 000 kroner.

Det ser jo pent ut.

Beløpet skal dekke utviklingen av Windows-versjonen av spillet. Franskmennene håper også å lansere spillet for andre plattformer, inkludert konsoll, men skal de få det til er de visstnok avhengige av mer penger.

Lexis Numerique har laget flere spill tidligere, inkludert det historiedrevne eventyret Red Johnson's Chronicles. For noen år tilbake leverte de også to svært unike eventyrspill, nemlig In Memoriam og Evidence: The Last Ritual. Disse spillene kombinerte et produkt man kjøpte på CD-Rom med detektivvirksomhet på nettet. Studioet har også stått bak det innovative men ikke helt vellykkede The Experiment, der du blant annet måtte bruke overvåkningskameraer for å kommunisere med hovedpersonen i spillet.

Du kan se utviklernes Kickstarter-video under artikkelen.

Les også: Unikt samarbeidsprosjekt i Tyskland

Siste fra forsiden