En historisk dag for Saudi-Arabia

Midtøststaten får omsider sitt første storspill.

Det er mange ting vi tar for gitt her i Vesten, og den massive underholdningsindustrien vår er nok en av dem. I fjor kunne vi melde om at Iran endelig startet utviklingen av sitt første storspill, til tross for vanskeligheter i form av handelsblokkader fra USA og et labert miljø for spillutvikling. Nå følger nok et land i Midtøsten etter.

Det blir litt av hvert å gjøre.

Ifølge en pressemelding skal den Saudi-Arabiske utvikleren Semaphore være i god gang med et tredjepersons actioneventyr kalt Unearthed: Trail of Ibn Battuta. Her følger vi fotsporene til den historiske oppdageren Ibn Battuta, gjennom øynene til lykkejegeren Faris Jawad og arkeologsøsteren Dania. Ferden deres spenner bredt, og går gjennom land som Dubai, Marokko og Syria. Samtidig må de kjempe mot smugglere, våpenhandlere og militsledere. Det vil ha støtte for både arabisk og engelsk tale.

Spillet kan minne noe veldig om den populære Uncharted-serien til PlayStation 3, og er en blanding av sniking, plattformelementer, skyting og nærkamp. Det har foreløpig ikke fått noen utgivelsesdato, men skal utgis til PC, Mac og PlayStation 3. Det vil også få en enkeltstående nettdel som kan utforskes på blant annet iPad, iPhone, Android-telefoner og andre enheter.

Slåssings.

– Vi er historiefortellere i bunn og grunn, og føler at vi har mange flotte historier å fortelle om bakgrunnen til denne regionen. Vi streber etter å fortelle dem ved hjelp av det fremste av moderne teknologi. En viktig del av det er bruken av Unity Game Engine, som har en fleksibilitet som lar oss foreta kjappe forandringer og stadig være produktive, sier Ahmad Jadallah, spillets regissør i pressemeldingen.

Unity er en danskutviklet spillmotor som enkelt og billig lar en utvikle spill til flere plattformer samtidig. Unearthed er Saudi-Arabias første multiplattformutgivelse noensinne, og en av de første Unity-titlene til PlayStation 3. Spillet er altså historisk på mange måter.

Det er uvisst når Unearthed: Trail of Ibn Battuta utgis, men det kommer til PC, Mac og PlayStation 3.

Siste fra forsiden