– En surrealistisk opplevelse ulikt alt annet

The Unfinished Swan-utvikleren jobber med et nytt spill.

Etter å ha håvet inn gode skussmål for The Unfinished Swan i fjor høst kommer det ikke som noen overraskelse at utvikler Giant Sparrow jobber med noe nytt. Dette ble annonsert på utviklerns nettsted onsdag.

– Ulikt alt du har spilt tidligere

Foreløpig vet vi svært lite om hva det er den kunstferdige utvikleren pusler med bak lukkede dører. Alt vi har fått se er et konseptbilde som viser et utsmykket speil. En oppfølger blir det nok ikke, selv om det loves at spillet ikke kommer til å fjerne seg så veldig mye fra studioets kunstneriske mantra.

Konseptbilde fra Edith Finch.

– Liker du surrealistiske opplevelser og spill som ikke ligner noe du har spilt tidligere, kommer du nok til å like dette, står det skrevet i annonseringsinnlegget.

Noe navn er heller ikke oppgitt, selv om prosjektets nettsted bærer tittelen Edith Finch. Mest sannsynlig er dette en arbeidstittel, og en allusjon til Edith Finch Russell – ei litteraturviter og vitenskapsmannen Bertrand Russles fjerde og siste kone.

Noen lanseringsdato blir heller ikke nevnt, men utvikleren peker på The Unfinished Swans utviklingstid som en referanseramme.

Ettersom Giant Sparrow fremdeles har to spill igjen på en kontrakt med Sony er det ikke urimelig å tro at dette prosjektet dukker opp på PS Vita eller PlayStation 4.

Prisvinner

The Unfinished Swan var en av høstens mer unike spilltitler – et slags utforskingsspill der man slenger svart maling foran seg for å stake ut kursen gjennom et helt hvitt landskap. Spillet har håvet inn en rekke priser siden lanseringen i fjor høst, senest to BAFTA-priser for et par uker siden i kategoriene «debut game» og «game innovation».

Vår anmelder følte også at spillet var godt, men hadde noen innvendinger.

– Giant Sparrow har ikke gjort noe feil i spillet. Det er ingenting som er dårlig, eller som føles ute av sin plass. Magien blir bare borte et sted på reisen, og de greier aldri helt å finne den igjen, skrev vi i fjor høst.

Les mer om The Unfinished SwanJourney-gjengen jobber også med et nytt spill

Siste fra forsiden