Epic starter nytt studio

Plukker opp talenter fra 38 Studios-kollapsen.

Det har vært en tøff vår for den amerikanske spillutvikleren 38 Studios.

Kort tid etter lanseringen av rollespillet Kingdoms of Amalur: Reckoning, havnet studioet i økonomiske vanskeligheter og ser foreløpig ut til å ligge nede med brukket rygg.

Alle ansatte, både hos 38 Studios selv og hos understudioet Big Huge Games, ble sagt opp i slutten av mai, men nå kan det se ut som sistnevnte går en lysere fremtid i møte.

Big Huge Games har blant annet stått bak spillene Rise of Nations og Rise of Legends, i tillegg til at de i samarbeid med 38 Studios står bak Kingdoms of Amalur: Reckoning.

Epic-redning

Epic Games, studioet som står bak blant annet Gears of War-serien og ikke minst den svært så populære spillmotoren Unreal Engine, ønsker nå nemlig å starte opp et nytt spillstudio med de tidligere Big Huge Games-ansatte.

Det skriver Epic Games-sjefen, Michael Capps, i en bloggpost.

Epic Games skal ha blitt kontaktet av de tidligere Big Huge Games-sjefene, som luftet muligheten for å starte et nytt studio og potensielt la deres første spill være et Epic-eid konsept.

Samtidig skal Epic Games selv ha lekt med tanken om å starte et nytt studio, men ha vært i beit for talentfulle folk til å gjennomføre det.

Ifølge Capps vil det ta litt tid å «finne lokaler, montere opp pulter og maskinere, kjøpe nødvendige mengder Nerf-våpen og Dr. Pepper», men fordi flere av de nye ansatte har gått en stund uten lønn, vil de gå inn for å få det nye studioet opp og gå så fort som mulig.

Hva det nye studioet vil kalles, har de ennå ikke bestemt seg for. Ei heller hvilket konsept det nyfødte studioet skal sette tenna i. Men flere spillutviklere vil nå altså få et nytt hjem under vingene til Epic Games.

Les også: – Kingdoms of Amalur er en flopp Les også: Jobbet med Kingdoms of Amalur-oppfølgeren

Siste fra forsiden