Epic vil utestenge snikspillere

De som lekket Gears of War 3-videoer kan bli straffet.

Tidligere denne sommeren ble det kjent at en uferdig utgave av det kommende storspillet, Gears of War 3, hadde funnet veien ut på nettet. Det skal ha vært snakk om en utgave som kun skal ha vært mulig å spille på modifiserte Xbox-er av samme type som brukes som utviklerkonsoller.

Gears of War 3-utvikler Epic skal ha holdt lekkasjene under oppsyn, og forteller nå nærmere hva de som har lekket innhold fra spillet har i vente når spillet slippes i slutten av september.

Gears of War 3.

– Vi har et innebygget utestengelsessystem som gjør at vi kan gå inn og identifisere spesifikke individer. Noen er rett og slett ikke smarte i det de gjør. De kommer til å bli skuffet den 20. september når de ikke kommer inn for å spille, sier sjefsprodusent Rod Fergusson til Eurogamer.

Det er snikspillere som legger ut videosnutter som avslører historiedetaljer fra det kommende spillet som Epic nå ønsker å straffe.

–Vi er svært ivrige etter å få tatt ned den type ting, og oppfordrer fansen til å ikke viderebringe det. Og vi holder oppsikt med hvem som gjør det. Jeg tror ikke alle er klare over at slike handlinger har potensielle konsekvenser, sier Fergusson til Edge.

Da vår mann fikk leke seg med Gears of War 3 tidligere i vinter under X11 i San Francisco hadde han følgende å si om det kommende spillet:

– Gears of War 3 ser ut til å være et spill der det ikke endres i noen særlig grad på oppskriften som gjorde de to foregående spillene til noen av de beste innenfor sjangeren sin. Det er snarere en treer hvor vi får mer av alt, i det som til syvende og sist kan vise seg å bli en ultravoldelig skytefest av de store.

Gears of War 3 slippes 20. september, og er et av de mange storspillene vi har å se frem til denne spillhøsten.

Siste fra forsiden