Er Activision Blizzard til salgs?

Vivendi ønsker visstnok å kvitte seg med utgiveren.

Activision Blizzard ble dannet da det franske gigantselskapet Vivendi kjøpte Activision og slo dem sammen med sin egen spillavdeling, som inkluderte Vivendi Universal Games og Blizzard. Målt i aksjeverdi er selskapet den desidert største spillutgiveren i verden, og markedsverdien deres er på hele 13 milliarder dollar eller cirka 79 millarder norske kroner. Vivendi har aksjemajoriteten, med 61% av aksjene.

Ifølge Bloomberg ønsker Vivendi nå å kvitte seg med hele eller deler av sitt Activision Blizzard-eierskap. Dette skal visstnok diskuteres på et møte for toppledelsen senere denne måneden. Vivendis styreformann, Jean-Rene Fourtou, mener aksjene til Activision Blizzard er verd mindre enn de bør være, og at selskapets eierstruktur visstnok har en del av skylden for dette. Et salg kan dermed være en måte for Vivendi å få frigjort verdiene i spillutgiveren, slik at de kan investere i noe annet.

Hvis Vivendi velger å selge aksjene er det lite sannsynlig at de går til en annen spillutgiver. Ettersom Activision Blizzard allerede er verd betydelig mer penger enn noen av sine børsnoterte konkurrenter må nok Vivendi se etter langt større og mektigere kjøpere.

Representanter for Activision ønsket ikke å kommentere saken overfor Bloomberg. Ryktene om salg har allerede fått Vivendis aksjeverdi til å øke med fem prosent i Paris, mens Activision Blizzards aksjeverdi falt med seks prosent i New York.

Les også: Activision Blizzard noterer gigantoverskudd
Les også: Historien om verdens største spillutgiver

Siste fra forsiden