Er dette lanseringsdatoen til Project Scorpio?

Microsofts E3-teaservideo ser ut til å inneholde skjulte hint om konsollen.

Det er ikke så lett å se, men her avsløres trolig slippdatoen til Project Scorpio.
Skjermdump/YouTube

Spillbransjen har etter hvert blitt kreativ når det gjelder markedsføringstaktikker, og nå virker det som Microsoft har stått bak et snedig fremstøt i forbindelse med sin kommende Scorpio-konsoll. En teaser av konsollen som ble sluppet i forbindelse med E3-messen ser nemlig ut til å by på skjulte spor om maskinen.

Som blant andre The Verge har blant annet flere Twitter-brukere oppdaget mystiske tall i Scorpio-teaseren som tilsynelatende representerer informasjon om konsollen. Den aktuelle teaseren kan du se nederst i artikkelen.

Det første hintet som klippet byr på er formuleringen «6 > 4», som står skrevet på en teltduk i en av sekvensene i klippet. Dette ser ut til å referere til ytelsesforskjellen mellom Project Scorpio og PlayStation 4 Pro, hvor førstnevnte skal ha en ytelse på 6 teraflops, mens konkurrenten ligger på 4 teraflops.

Slippdato trolig avslørt

Her skryter Microsoft tilsynelatende av ytelsesfordelen som Scorpio har sammenlignet med PlayStation 4 Pro.
Skjermdump/YouTube

Det andre hintet er imidlertid mer interessant, da dette tilsynelatende avslører selve lanseringsdatoen. I et meget kort øyeblikk kan man nemlig øyne tallkombinasjonen X10S101317 skrevet på en plattform i et konsert-scenario i teaseren.

Om man deler denne opp ser «X10S» ut til å referere til selve konsollen, mens tallene «101317» indikerer datoen 13. oktober i år. Dersom tolkningen er korrekt er dette altså datoen som Project Scorpio-konsollen skal lanseres. Det har allerede blitt indikert at maskinen kommer i fjerde kvartal, som stemmer godt med oktober.

Microsoft slapp nylig spesifikasjonene til den kommende konsollen. Vi kan vente oss en skikkelig kraftplugg med blant annet en prosessor som blir 30 prosent raskere enn Xbox One-prosessoren, grafikkprosessor som er 4,6 ganger så kraftig og 12 GB minne, der Xbox One og PlayStation 4 Pro skilter med 8 GB.

Nå er det også bekreftet at Xbox One- og Xbox 360-spill vil kjøre bedre på Project Scorpio »

Siste fra forsiden