Et moderne Transport Tycoon?

Train Fever er for deg som lengter etter å bygge jernbaner.

Folkefinansieringsnettstedet Gambitious har nylig åpnet dørene, og i tillegg til å røpe at 3D Realms vil benytte seg av tjenesten har de presentert flere spill som håper å høste interesse og budsjetter gjennom systemet.

Et av disse heter Train Fever, og ser ut til å være en moderne utgave av klassikeren Transport Tycoon.

Spillet starter i 1850, og gir deg rollen som sjef for et transportselskap. Du må bygge jernbanelinjer og stasjoner, kjøpe ulike typer kjøretøyer og generelt sørge for at befolkningen i de store spillområdene får de tjenestene de ønsker – og betaler deg for privilegiet.

Du kan også transportere ting på veiene.

Underveis vil miljøene dynamisk utvikle seg, blant annet basert på dine valg. Spillområdene vil være store, med realistiske dimensjoner, og inkludere flere byer og tettsteder. Som i Transport Tycoon får du nye miljøer hver gang du starter et nytt spill, og terrenget kan selvsagt modifiseres.

Det gjenstår å se om utviklerne klarer å få i havn de 300 000 euroene (altså 2,2 millioner kroner) de er avhengige av for å fullføre spillet. Om de lykkes regner de med å lansere det tidlig i 2014. Kampanjen på Gambitious har hele 156 dager igjen.

Der Kickstarter lar deg donere penger for å få ulike fordeler og gaver fra utviklerne, er Gambitious et nettsted som lar deg investere penger i prosjektene. Dermed er det også mulig å tjene på investeringene, om du investerer i spill som får suksess. Dette betyr også at Gambitious henvender seg til et litt annet publikum enn Kickstarter gjør.

Utviklerne av Train Fever regner at målgruppen for et strategispill av denne typen er på cirka én million spillere, og at de kan oppnå et salg på 30 000 kopier til fullpris. De peker blant annet på det finskutviklede Cities in Motion som et eksempel på at spill i denne nisjen kan ha suksess også i dag.

Les også: Cities in Motion får oppfølger
Les også: OpenTTD er «ferdig»

Siste fra forsiden