Eventyr i rollespillverden

Eventyrspillet The Dark Eye: Chains of Satinav foregår i Aventuria.

Tyske Daedalic Entertainment har spesialisert seg på å lage eventyrspill med lekker 2D-grafikk og tradisjonelt pek-og-klikk-grensesnitt. Nå har de fortalt litt om et nytt prosjekt, som heter The Dark Eye: Chains of Satinav.

Spillet foregår i Aventuria (en del av The Dark Eye-universet, som er et slags tysk svar på Dungeons & Dragons). Handlingen er satt til kongeriket Andergast, som av ukjente grunner plages av store mengder svært hissige kråker. Den overtroiske befolkningen er overbevist om at det ligger noe farlig bak fuglenes oppførsel.

Håndtegnet grafikk.

Spilleren får rollen som Geron, en ung mann som blir viklet inn i et farlig komplott. Skjebnen til Andergast henger i en tynn tråd, og Geron må reise land og strand rundt for å ordne opp i situasjonen. Det på tross av at han har et rykte på seg som en person forfulgt av ulykke.

Spillet tilbyr håndtegnet grafikk i HD, utfordrende nøtter og en engasjerende handling, og målgruppen er tilhengere av tradisjonelle eventyrspill.

I flere europeiske markeder gis spillet ut i samarbeid med Deep Silver, men Skandinavia ser ikke ut til å være dekket av avtalen. Daedalic vil imidlertid kunngjøre flere distribusjonsavtaler på et senere tidspunkt.

En liten klargjøring til slutt: Du har kanskje lagt merke til at det kommer en håndfull spill basert på The Dark Eye-universet, fra flere forskjellige utgivere og utviklere. Det er fordi eierne av lisensen ikke har inngått noen eksklusive avtaler med enkeltutgivere. I stedet lar de alle som vil (og har råd til å betale for lisensen) få lage spill satt til universet deres.

Siste fra forsiden