Eventyrspillet Trine 3 kommer til PlayStation 4

Utvikleren håper å lansere konsollversjonen allerede før jul.

PlayStation Europe

Trine 3: Artifacts of Power vil snart blir tilgjengelig på PlayStation 4, melder Frozenbyte på PlayStations offisielle blogg. Utvikleren jobber iherdig med å få ferdig den nye utgaven, og dersom alt går etter planen vil den lanseres allerede neste uke.

Trine 3 kommer til PlayStation 4.

Det tredje spillet i Trine-serien ble opprinnelig lansert 20. august i år, og har hittil bare vært tilgjengelig på PC. Spillet fortsetter eventyret om de tre heltene fra forgjengeren, og som tidligere kan du spille sammen med andre eller veksle mellom figurene for å løse spillets utfordringer.

Trine 3 skilte seg riktignok ut fra de to foregående spillene ved å ta steget inn i den tredje dimensjonen. Trine og Trine 2 var nemlig sideskrollere, mens spill nummer tre for første gang lot oss løpe fritt rundt i avgrensede tredimensjonale områder.

Kritikk fra fansen

Seriens overgangen til 3D begynte ikke spesielt bra, men det var ikke den ekstra dimensjonen fansen klagde på. Det som fikk mange til å se rødt var den korte spilletiden, den stive prisen og en alt for brå slutt.

Ifølge Frozenbyte var planen å tilby et større spill, men de hadde rett og slett ikke penger nok:

Frozenbyte skal ha hatt store planer for Trine 3, men pengene strakk ikke til.

– Vi hadde opprinnelig en mye lengre historie og flere planlagte brett, men for å skape den visjonen måtte vi ha minst tre ganger så mye penger, antageligvis opp mot 15 millioner dollar. Vi innså ikke dette før det var for sent, og vi hadde ikke slike midler tilgjengelig, forklarte studio sjef Joel Kinnunen.

Vår anmelder så seg delvis enig i kritikken, men han fant også mye å glede seg over i spillet:

– Kritikken mot spillets lengde er til dels berettiget, men innholdet og underholdningen i de fire-fem timene det tar å fullføre det gir imidlertid svært god valuta for pengene. […] Trine 3 er lett det vakreste så langt i serien, skrev Håvard Hofstad Ruud.

Stadig flere spill relanseres på PlayStation 4.
Snart kommer Day of the Tentacle og Full Throttle til Sony-konsollen »

Siste fra forsiden