Fallout-MMO er tilbake hos Bethesda

En årelang kamp i retten er over.

Hvem som har rettighetene til hva er ikke alltid så enkelt å finne ut av. I snart tre år, siden begynnelsen av 2009, har Bethesda og Interplay vært uenige om hvem som egentlig har rett til å lage hvilke Fallout-spill.

Nå er den årelange rettighetskonflikten tilsynelatende endelig ute av verden.

Betalte seg fri

Bethesdas moderselskap, ZeniMax, har nemlig gått med på å betale Interplay to millioner dollar mot at Interplay gir avkall på alle planer om å lage et Fallout-MMO, skriver Eurogamer. Partene har også blitt enige om å betale sine respektive advokatutgifter selv.

Fra Fallout: New Vegas

Bakgrunnen for konflikten var Bethesdas oppkjøp av rettighetene til å lage nye Fallout-spill fra den opprinnelige Fallout-utgiveren Interplay i 2007.

Interplay skulle ifølge avtalen få lov til å selge sine gamle Fallout-spill, samt utvikle et MMO-spill satt i Fallout-universet, mot at de garanterte at de kunne stille 30 millioner dollar til rådighet for utviklingen.

Nå har altså penger byttet hender og partene har kommet til enighet. I tillegg til at Interplay skrinlegger MMO-spillet, er det verdt å merke at de har gått med på at salgsrettighetene til de gamle Fallout-spillene tilfaller Bethesda etter desember 2013.

Når, og ikke minst om vi får se noe til et Fallout-MMO, er ennå ikke klart.

Les også: – Bethesda forstår ikke Fallout

Siste fra forsiden