Fan har laget Warcraft-inspirert strategispill i StarCraft II
(Bilde: ModDb.com)

Fan har laget Warcraft-inspirert strategispill i StarCraft II

Gadd ikke vente lenger på Warcraft IV.

– Blizzard virker nesten å si: «Vil du ha Warcraft IV? Gjør det selv!». Så jeg gjorde nettopp det, skriver modderen Steven Luo som en introduksjon til modifikasjonen Warcraft RTS: Alliance and Horde

Modifikasjonen er et helt eget sanntids strategispill bygget i StarCraft IIs skaperverktøy. To fraksjoner er spillbare: Alliance og Horde, med 14 bygninger, 16 enheter og 18 helter på plass.

Vil jobbe videre

Ikke helt StarCraft, ikke helt WarCraft.
Ikke helt StarCraft, ikke helt Warcraft.Foto: ModDb.com

Spillet kan spilles på tre kart, alle tilgjengelige via Arcade-menyen i StarCraft II: Heart of the Swarm. Utvikleren anbefaler interesserte om å søke etter «WAH» for å finne frem.

Fans av 2002-spillet Warcraft III: Reign of Chaos vil muligens dra kjensel på Lost Temple, mens områdene Crossroads og Ashenvale er hentet fra World of Warcraft. For å krige på disse kartene trenger man 245 MB med plass.

Lou vil ikke legge prosjektet dødt nå, selv om det er lansert, men satser på å oppdatere spillet jevnlig med balansejusteringer, forbedringer og finsliping. I tillegg håper han å få slengt inn en ekstra fraksjon: demonrasen Burning Legion, som opprinnelig var planlagt som en femte fraksjon i Warcraft III. 

Modifikasjonen kan spilles nå.
Modifikasjonen kan spilles nå.Foto: ModDb.com

En god slump av innholdet er hentet fra nettrollespillet World of Warcraft, noe som kan få Blizzard til å myse med øyene. Spillutvikleren har tolerert en god del fan-innhold tidligere, men har ønsket å beskytte World of Warcraft-navnet tidligere. I 2011 ba de for eksempel modifikasjonen World of Starcraft om å skifte navn – nå heter den StarCraft Universe.

Flere prosjekt på gang for Blizzard

Warcraft IV er så vidt vi vet ikke på Blizzards «to do»-liste helt enda. For øyeblikket jobber utvikleren blant annet med siste del i det tredelte strategispillet StarCraft II, og det er nok dette teamet som skal bryne seg på spillet når den tid kommer.

I tillegg jobbes det med en utvidelsespakke til Diablo III kalt Reaper of Souls, og et nytt nettrollespill bare kjent som Project Titan. Sist vi høre slet sistnevnte en del med å meisle ned kvaliteten, så det er usikkert når det kommer.

Les også: Fans har skapt eget StarCraft II-eventyr
Les også: Fansen pusser støvet av Age of Empires II

Kommentarer (1)

Forsiden akkurat nå

Til toppen