Fan har laget Warcraft-inspirert strategispill i StarCraft II

Gadd ikke vente lenger på Warcraft IV.

ModDb.com

– Blizzard virker nesten å si: «Vil du ha Warcraft IV? Gjør det selv!». Så jeg gjorde nettopp det, skriver modderen Steven Luo som en introduksjon til modifikasjonen Warcraft RTS: Alliance and Horde.

Modifikasjonen er et helt eget sanntids strategispill bygget i StarCraft IIs skaperverktøy. To fraksjoner er spillbare: Alliance og Horde, med 14 bygninger, 16 enheter og 18 helter på plass.

Vil jobbe videre

Ikke helt StarCraft, ikke helt Warcraft.

Spillet kan spilles på tre kart, alle tilgjengelige via Arcade-menyen i StarCraft II: Heart of the Swarm. Utvikleren anbefaler interesserte om å søke etter «WAH» for å finne frem.

Fans av 2002-spillet Warcraft III: Reign of Chaos vil muligens dra kjensel på Lost Temple, mens områdene Crossroads og Ashenvale er hentet fra World of Warcraft. For å krige på disse kartene trenger man 245 MB med plass.

Lou vil ikke legge prosjektet dødt nå, selv om det er lansert, men satser på å oppdatere spillet jevnlig med balansejusteringer, forbedringer og finsliping. I tillegg håper han å få slengt inn en ekstra fraksjon: demonrasen Burning Legion, som opprinnelig var planlagt som en femte fraksjon i Warcraft III.

Modifikasjonen kan spilles nå.

En god slump av innholdet er hentet fra nettrollespillet World of Warcraft, noe som kan få Blizzard til å myse med øyene. Spillutvikleren har tolerert en god del fan-innhold tidligere, men har ønsket å beskytte World of Warcraft-navnet tidligere. I 2011 ba de for eksempel modifikasjonen World of Starcraft om å skifte navn – nå heter den StarCraft Universe.

Flere prosjekt på gang for Blizzard

Warcraft IV er så vidt vi vet ikke på Blizzards «to do»-liste helt enda. For øyeblikket jobber utvikleren blant annet med siste del i det tredelte strategispillet StarCraft II, og det er nok dette teamet som skal bryne seg på spillet når den tid kommer.

I tillegg jobbes det med en utvidelsespakke til Diablo III kalt Reaper of Souls, og et nytt nettrollespill bare kjent som Project Titan. Sist vi høre slet sistnevnte en del med å meisle ned kvaliteten, så det er usikkert når det kommer.

Les også: Fans har skapt eget StarCraft II-eventyr
Les også: Fansen pusser støvet av Age of Empires II

Siste fra forsiden