Fans har gjenskapt Baldur's Gate i Neverwinter Nights 2

Etter syv år med utvikling er Baldur's Gate: Reloaded ferdig.

Helt siden 2006 har tidligere TimeGate-designer Drew Rechner og en liten gjeng andre ivrige rollespillfans jobbet med å gjenskape Dungeons & Dragons-favoritten Baldur’s Gate i Neverwinter Nights 2-motoren. Nå, nesten sju år etterpå, har resultatet blitt gjort tilgjengelig via Nexus Mods.

Nå i 3D

Modifikasjonen Baldur’s Gate: Reloaded er stappet med alt av innhold fra både Baldur’s Gate og utvidelsen Tales of the Sword Coast, og virker ut i fra traileren å holde seg tro til det opprinnelige spillets stemning. Har man trålet gjennom det lange eventyret i sin opprinnelig form vil man kjenne igjen en hurv områder, figurer og scener fra traileren – men i 3D. Traileren kan du se

Baldur's Gate i Neverwinter Nights 2.

Veteraner som sverger til det isometriske perspektivet trenger dog ikke fortvile. I Neverwinter Night’s 2 er det mulig å zoome kameravinkelen helt ut, til et fugleperspektiv som minner om klassikerens ikoniske utsikt.

Alt som trengs for å prøve nyutgaven av spillet er Neverwinter Nights 2 og de to utvidelsespakkene, Mask of the Betrayer og Storm of Zehir.

Prøver å holde advokatene unna

Nexus Mod-siden gjør Baldur’s Gate: Reloaded-teamet sitt ytterste for å understreke at dette ikke er noen offisiell utgivelse, og at verken Obsidian, BioWare, Wizards of the Coast eller Atari har det spøtt med prosjektet å gjøre. De har sågar slengt inn lenker til steder der du kan kjøpe spillet i sine andre former, og nærmest trygler interesserte om å kjøpe det opprinnelige spillet før de begir seg ut på mod-eventyret.

Hallo, der.

Det spørs om slike forbehold kan holder advokatene unna å kreve en stenging av prosjektet. Tidligere fan-prosjekter har ført til krav fra lisensiere om å fjerne alle spor av verkene.

For eksempel led en fanutgave av rollespillet Chrono Trigger i 3D en slik skjebne for et par år siden da Square Enix fikk nyss i prosjektet. Senest i fjor pusset Warner Bros. advokatene sine på en fanskapt modifikasjon som prøvde å gjenskape Ringenes Herre i The Elder Scrolls V: Skyrim.

Baldur’s Gate fikk en offisiell nylansering like før jul i regi av Beamdog og Overhaul Games. Denne nyversjonen er å regne som en enkel oppussing av opprinnelige spillet fra 1998, men benyttet seg også av oppfølgerens mer robuste spillmotor. Vår anmelder synes denne nyversjonen var superb.

Les også: Slik ser Skyrim ut med 100 mods kjørende samtidig Les også: Fans har skapt eget StarCraft II-eventyr

Baldur's Gate: Reloaded-trailer.

Siste fra forsiden