Outcast 2

Fantastiske Outcast får plutselig en oppfølger 20 år etter

Åpen verden-eventyret fortsetter på PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

THQ Nordic kunne nylig avduke Outcast 2, fortsettelsen på det spennende åpen verden-spillet fra 1999. Spillet skal etter planen ut på PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S, men har foreløpig ikke fått noen slippdato.

Se litt av hvordan Outcast 2 skal fungere. (Video: THQ Nordic)

Outcast-oppfølgeren – som faktisk ble kunngjort for to tiår siden, men så kansellert – plukker opp handlingen 20 år etter hendelsene i originalen. Helten Cutter Slade har blitt gjenopplivet, og er den eneste som kan redde planeten Adelpha fra invaderende styrker i nok et åpen verden-eventyr.

Sammen med kunngjøringen slapp THQ Nordic og utvikler Appeal Studios – samme team som utviklet originalen i sin tid – to trailere for opplevelsen. Den første setter scenen for spillets historie, mens den andre viser frem verdenen og glimt av de actionpakkede kampene spillere får bryne seg på.

– Noe helt for seg selv

Outcast fikk meget god kritikk i sin tid, men på grunn av pengeproblemer måtte den planlagte oppfølgeren skrinlegges. En oppusset versjon, kalt Outcast: Second Contact, kom imidlertid i 2017 og vår anmelder lot seg begeistre av relanseringen.

– Selv 20 år etter at det kom ut finnes det fortsatt egentlig ingenting som ligner helt på Outcast. Med sin egne unike stil og sjarm gir det oss en troverdig fremmed verden, full av mysterier. Riktignok overlater det mye til spilleren, men desto mer imponerende er det at det klarer rettferdiggjøre sine egen nådeløshet i lengden, skrev Aleksandra Jekic.

LES OGSÅ: Knights of the Old Republic-nyversjonen kunne blitt noe helt annet »

Siste fra forsiden