Får vi et gjensyn med Strider?

Capcom-klassiker kan være på vei tilbake.

Før Capcom slo seg opp med slåssespillet Street Fighter II hadde de en annen stor hit i spillehallene. Det var det sideskrollende actionspillet Strider, hvor du fikk rollen som en ninjasoldat med høyteknologiske hjelpemidler, som måtte forsøke å ta knekken på en ond diktator.

Etter arkadesuksessen kom spillet til det meste av hjemmeplattformer, inkludert Commodore 64, Amiga, Sega Mega Drive og Master System. Til og med MS-DOS-baserte PC-er fikk en versjon av spillet. Det fikk også et par oppfølgere, og ble sist sett på PlayStation.

Boksbilde fra Xbox.com.

Nå tyder ting på at Strider er på vei tilbake. Internett-detektiver på forumet Neogaf har funnet en fersk «achievement» for spillet i Steam-databasen, og dessuten poppet det opp et forsidebilde for Strider på det offisielle Xbox-nettstedet. Det bildet har imidlertid blitt fjernet senere.

Vi vet at Capcom har planer om å annonsere et par nye spill på PAX East-messen, som finner sted i Boston denne helgen. Det har blant annet vært snakk om at de ville annonsere nyversjoner av de sjeldne Dungeons & Dragons: Shadow Over Mystara og Tower of Doom for Xbox Live Arcade og PSN. Nå kan det altså virke som de får selskap av Strider.

For øyeblikket må vi imidlertid ta informasjonen med en klype salt. Capcom har ikke kommentert saken.

Dette er ikke første gangen vi hører om en mulig ny Strider-versjon. Da den svenske utvikleren Grin ble nedlagt viste det seg etter hvert at de hadde jobbet med et nytt Strider-spill. Det ble etter alt å dømme droppet med nedleggelsen.

Les også: Ikkje meir Dino Crisis og Onimusha med det fyrste
Les også: Dead Rising 2-skapere med «Capcoms neste store spill»

Siste fra forsiden