Feature

Ferske nettutgivelser

Vi oppsummerer flere uker med spillutgivelser på nettet.

Det er en stund siden siste oppsummering av ferske nettutgivelser, og vi gjør et forsøk på å dekke alt som er kommet siden sist. Det betyr kortere beskrivelser enn vanlig, og kanskje noen hull – spesielt på PC, der det er så mange ulike distribusjonskanaler å holde oversikt over, og hvor mange aktører fortsatt har forandret layouten på sidene sine i forbindelse med julesalget.

Nintendo

Nintendo har gitt ut en bråte nye spill siden sist, men merkelig nok klarer jeg ikke å finne en eneste digital utgivelse for deres nye Wii U. Med lanseringsspillene og Mighty Switch Force kommer vi kun opp i seks nedlastbare Wii U-spill i konsollens første måned på markedet.

Vampire Crystals.

Gamle Wii har fått ett nytt spill siden sist, Vampire Crystals. Dette er et actionspill hvor handlingen sees ovenfra, hvor du må slakte zombier i fantasimiljøer – alene, eller i samarbeid med venner. Slåssespillet World Heroes 2 har dessuten dukket opp på konsollens Virtual Console-kanal.

Crimson Shroud.

3DS er i langt bedre form. Crimson Shroud er et stort rollespill som henter inspirasjon fra klassiske brettrollespill. Hydroventure: Spin Cycle er et plattform/hjernetrimspill der du styrer en figur laget av vann. EscapeVector er et actionspill satt til innsiden av en superdatamaskin. Gunman Clive er et sideskrollende westernskytespill med unik grafikk. Touch Tank Battle 3D er et actionspill der du styrer en stridsvogn.

Nintendos 3D-håndholdte har også fått et par klassikere inn på Virtual Console-tjenesten sin. Disse er plattformspillet Super Mario Bros: The Lost Levels og det sideskrollende actionspillet Ghosts'n'Goblins.

Ghosts'n'Goblins.

Til slutt har vi en gjeng DSiWare-spill, som fungerer både på 3DS og DSi. Utvalget består av rollespillet Crystal Adventure, actionspillet Cake Ninja XMAS, det turbaserte strategispillet Castle Conqueror: Heroes 2, hjernetrimspillet Wizard Defenders, sjakkpusleren Academy: Chess Puzzles og plattformspillet Rabi Laby.

Field Goal Contest.

Xbox 360

Nøkkelordet på Microsofts konsoll er Kinect. Fire av seks nyutgivelser er Kinect-spill. Kinect Party, fra Double Fine, er en samling minispill og leketøy for hele familien. Field Goal Contest er et spill basert på amerikansk «fotball», hvor du må score mål fra banen. Prize Diver er basert på golf. Reaction Rally er et slags enspillertennis.

Black Knight Sword.
Les også
Battlestar Galactica-skribent hyra inn av God of War-studioet

Om du ikke liker å veive armene rundt som en tulling, kan du spille Black Knight Sword. Dette samarbeidsprosjektet mellom japanske Suda 51 og europeiske Digital Reality gir deg rollen som en sort ridder, og skilter med en svært distinkt grafikkstil og massevis av rare fiender. Spillet har også kommet til PS3.

Retro City Rampage.

Alternativt kan du prøve Retro City Rampage, som på skjermbildene ser ut som en NES-versjon av originale Grand Theft Auto, men som viser seg å være en hyperaktiv kavalkade av action, inspirert av hundrevis av gamle spill, filmer og andre kulturfenomener. Spillet kom til PC i fjor.

Fuel Overdose.

PlayStation Network

Sony har i stor grad fokusert på det årlige julesalget, fremfor lansering av nye spill – men vi har fått etpar saftige PSN-oppdateringer likevel. Black Knight Sword for PS3 er allerede beskrevet i 360-delen. PS3-spillet Fuel Overdose er et postapokalyptisk racingspill som foregår i en verden der polene har flyttet på seg. Handlingen sees ovenfra, og som i Death Rally må du kombinere kjøreferdigheter med skruppelløs våpenbruk for å vinne.

Labyrinth Legends.

Labyrinth Legends er et actionfokusert grottekravlerspill med samarbeidsflerspiller, utfordrende gåter og massevis av variasjon. Handlingen sees ovenfra. Oddworld: Munch’s Oddysee HD er en nyversjon av et tredjepersons actioneventyr som først kom ut til Xbox i 2001.

Demolition Inc.

I Demolition Inc, som kom til PC i 2011, spiller du et romvesen som kommer til planeten vår for å jevne byene våre med jorden. Dette gjøres interessant nok ved å skape kaos i trafikken, slik at biler krasjer i bygninger og får dem til å falle sammen.

Big Sky Infinity.

PS3 har også fått et par utgivelser som i tillegg har kommet til Vita, og her får du tilgang på begge versjonene av spillet om du går til innkjøp. Den første er Big Sky Infinity, et heseblesende romskytespill med uendelige, dataskapte nivåer som er forskellige hver gang du spiller.

Knytt Underground.

PS3/Vita-utgivelse nummer to er Knytt Underground. Dette er et todimensjonalt plattformspill av den gode, gamle skolen, hvor du må utforske massive, åpne miljøer. Spillet har også kommet til PC og Mac. En annen Vita-utgivelse er nyversjonen av actionspillet Oddworld: Stranger's Wrath.

Grand Theft Auto: San Andreas.

Retrospillerne har også fått litt å kose seg med. Sony har lansert flere PS2-spill på PSN, hvor høydepunktet kanskje er GTA: San Andreas. De andre PS2-spillene er det kontroversielle Canis Canem Edit (Bully), racingspillet Midnight Club 3: Dub Edition Remix, en samlepakke med Pacific Warriors 2 og WW2 Soldier, samt skytespillet Red Dead Revolver.

UmJammer Lammy.

Noen PS1-spill har vi også fått, nemlig klassiske Castlevania: Symphony of the Night, musikalske UmJammer Lammy, de japanske importene Dezaemon Kids! og Rapid Angel og en hel bråte Spyro-utgivelser (Spyro the Dragon, Spyro: Gateway to Glimmer, Spyro: Year of the Dragon og Spyro: The Dragon Trilogy).

Sonys oppdateringer inneholder også flere spill som av uforståelige grunner ikke er tilgjengelige i Norge.

PC

Som nevnt over har plattformspillet Knytt Underground kommet til Windows, Linux og OSX også.

Test Drive: Ferrari Racing Legends.

Etter mye om og men har racingspillet Test Drive: Ferrari Racing Legends (også på GamersGate) blitt tilgjengelig via digital distribusjon på PC. Dette er en simulator der du får sette deg bak rattet på nye og gamle biler fra den italienske fabrikanten Ferrari. Konsollversjonene av spillet selges i butikk.

Bit.Trip Void.

Det nyeste spillet i Bit.Trip-serien, Void, har også kommet på Steam. Dette er et unikt rytmeactionspill hvor du tilsynelatende må plukke med deg sorte flekker mens du holder deg unna alt som er hvitt. PC-spillere kan også teste Sega-klassikeren NiGHTS Into Dreams (også på GamersGate), et abstrakt actionspill som først kom til Dreamcast.

Waking Mars.

Waking Mars har endelig ankommet Steam (samt Desura), etter å ha blitt stemt inn via Greenlight. Dette er et sideskrollende arkadeeventyr som foregår i hulene på Mars, hvor du må manipulere et merkelig økosystem for å vinne. Så har vi Ace of Spades, som kanskje best kan beskrives som en blanding av Call of Duty og Minecraft.

Dead Pixels.

Party of Sin (også på Desura) er et sideskrollende plattform/hjernetrimspill for opp til fire spillere, hvor spillerne får rollen som en gjeng slamper fra Helvete bestemmer seg for å trolle menneskeheten. Mer sideskrollende action med mulighet for samarbeidsspill får vi i Dead Pixels, hvor verden har blitt oversvømt av vandøde og du må slakte dem.

The Cat Lady.

The Cat Lady er et grøssereventyr fra skaperen av Downfall. Spillet følger 40-åringen Susan Ashworth, som har et vanskelig liv og vurderer selvmord. Men en dag forandrer alt seg på mystisk vis. Spillet tar for seg voksne temaer, og har anbefalt aldersgrense på 18 år. For noe helt annet kan du teste brett/samlekortspillet Minion Master.

Stealth Bastard Deluxe.

Vi tar også med noen litt eldre PC-utgivelser som bør nevnes. Super Hexagon er et heseblesende actionspill av den virkelig onde sorten. Miasmata er et merkerlig utforskningseventyr i førsteperson, der du må kjempe mot naturkrefter og sykdom. Stealth Bastard Deluxe er et todimensjonalt snike/plattformspill, mens Triple Town beskrives som en blanding av Bejeweled og Civilization. Teleglitch må vi også ta med, et «roguelike-skytespill» der handlingen sees ovenfra.

Techno King.

Gratisutgivelser

Vi får tid til noen få gratisspill til slutt. Techno King er et nytt arenaskytespill fra Vlambeer, skaperne av det populære Super Crate Box. Super Speed Snake Chases Cursor er en merkelig og svært krevende variant av Snake, fra den profilerte, japanske hobbyutvikleren Kenta Cho. Slave of God ser ut til å være en slags absurd klubb/dop-simulator med massevis av blinkende lys. Dataspill, eh?

Super Bread Box.

Har du sansen for Commodore 64 kan du ta en titt på spillene fra årets RGCD Cartridge Compo, som inkluderer en offisiell C64-utgave av det tidligere nevnte Super Crate Box. Den heter, passende nok, Super Bread Box.

Forrige nettutgivelsesartikkel kom i desember. Hvis du ser noe viktig vi har oversett i tiden som har gått siden da, er det bare å gi lyd fra seg i forumtråden.

Siste fra forsiden