– Fez kommer til andre plattformer

Men etter det er unnagjort er ikke Phil Fish sikker på hva han vil gjøre.

Det har vært et turbulent år for Phil Fish, og det legger den omdiskuterte spillskaperen ikke skjul på. I en oppdatering på sin nettside forteller den nå enerådende spillskaperen i spillstudioet Polytron litt om hvordan 2012 har vært, men også litt om planene videre.

– Vi nådde bunnen, men opplevde også store høydepunkt. Virkelig store, livsforandrende høydepunkt. Det krevde alt, men vi fikk da publisert det jævla spillet. Og det ble en suksess, forteller Fish om opplevelsen med å få ferdig Xbox Live Arcade-spillet Fez.

Spillskaperen har også en gledelig nyhet til alle som ikke har hatt mulighet til å bruke Microsoft-poengene sine på spillet. I løpet av 2013 kommer Fez til «andre plattformer».

Fez.

– Ja, jeg har hørt dere, dere mange dusinene som sender meg e-post hver dag for å fortelle meg hvor stor en idiot jeg er som ikke har git ut Fez på alt, utbroderer Fish.

Han forteller dog ikke noe om hvem, hva, hvor eller når, så vi vet ikke akkurat hvem det er som kan glede seg helt enda.

– Har flere spill i sikte

Fez slo ingen salgsrekorder, men Fish bedyrer likevel at han har håvet inn en god slump likevel. Faktisk har han fått inn så mye på spillet at han kan fortsette å utvikle flere spill. Han skal til og med ha et par prosjekter i tankene allerede.

– Så dere må nok tåle meg litt lengre, erter spillskaperen, som i 2012 havnet på mange nettbrukeres hatlister for å ha sagt at nåtidens japanske spill ikke holdt mål.

Men akkurat hva fremtiden bringer for kanadieren er han ikke sikker på. Fish konkluderer med at han har lyst til å designe mer i fremtiden, kanskje også noe mer enn et videospill, men er svært lite konkret på hva det egentlig er han snakker om.

Les også: Gir ut den problematiske Fez-patchen igjen Les også: Anmeldelse: Fez

Siste fra forsiden