Final Fantasy X kommer i ny versjon

Sony relanserer det klassiske rollespillet til flere konsoller.

Sony avholder i skrivende stund sin pressekonferanse under årets Tokyo Game Show-messe. Her er det blant annet ventet at de vil komme med nærmere informasjon om slippdatoen på PlayStation Vita. Det er likevel ikke det eneste av interesse.

Final Fantasy X skal visst relanseres til PlayStation 3 og PlayStation Vita. Anledningen er det japanske rollespillets tiårsjubileum som nærmer seg med stormskritt. Det foreligger ingen informasjon om en slippdato enda, eller i hvor stor grad de har endret på selve spillet.

Final Fantasy X er klassisk i manges øyne.

Samtidig er det klart at HD-versjonene av tre Metal Gear Solid-spill, samt de to første Zone of Enders-utgivelsene, også utgis til PlayStation Vita. De utgis til PlayStation 3 i høst, uten at det er noen dato for ankomsten til Sonys nye håndholdte konsoll.

Final Fantasy X satte flere salgsrekorder for den populære PlayStation 2-konsollen, og står som et av tidenes mest kritikerroste japanske rollespill. Historien som fortelles tilhører Tidus, en tenåringsgutt som må redde hjembyen og verdenen sin fra kjempebeistet Sin. Vi har fra før av sett at Final Fantasy VII, VIII og IX har blitt sluppet i PlayStation-butikken PS Store.

Hvilke andre spill skulle dere ønske ble relansert for moderne konsoller?

Siste fra forsiden