Flere To the Moon-spill under utvikling

Først ute er et mellomkapittel om en ung gutt og hans skadde fugl.

Allerede i august i fjor ble det klart at Freebird Games og spilldesigner Kan Gao jobbet med flere historier knyttet til To the Moon. I et intervju med nettsiden RPGFan tidligere i år fortalte den kanadiske spilldesigneren litt mer om hva vi kan vente oss fra studioet.

– Ja, det kommer absolutt en ny episode, men hver episode handler om en annen pasient. Med andre ord er det ikke akkurat en oppfølger, men heller en separat fortelling, fortalte Gao om det nye spillet.

Først et mellomkapittel

Samtidig gjorde Gao det klart at han for tiden jobbet med et kortere spill på om lag 30 minutter, en slags prolog til det neste spillet, kalt A Bird Story. Nå har Freebird Games åpnet en egen nettside for dette korte prosjektet som viser litt mer av hva vi har i vente. Spillet skal etter planen slippes i midten av 2013.

A Bird Story.

– A Bird Story er en enkelt, surrealistisk kortfortelling om en gutt og en fugl med en brukken vinge. Selv om spillet i likhet med mine andre spill lener seg mye på narrativet, er det i all hovedsak ingen dialogsekvenser å spore, forteller Gao på den nyåpnede siden.

Historien tar sted før begivenhetene i To the Moon, men gutten i fortellingen skal vokse opp og bli den nye pasienten til Dr. Watts og Dr. Rosalene fra det første spillet. Det blir da bakgrunnen for det neste fulle kapittelet i sagaen.

To the Moon 2-ertebilde som neppe er representativt for det endelige spillet.

Full pott

To the Moon fikk noe så sjeldent som full pott her på Gamer.no da Espen Jansen skrev sin anmeldelse i fjor.

– To The Moon er et fantastisk spill, og det er hverken takket være ekstrem grafikk eller utrolig ny teknologi, det er takket være spektakulære opplevelser og en minneverdig historie – noe så altfor mange av dagens spill er forunt, konkluderte han den gang. To the Moon kom opprinnelig ut høsten 2011.

Les anmeldelsen av To the Moon

Siste fra forsiden