Følg PlayStation 4-avsløringen

Onsdag kveld skal Sony avduke PlayStations fremtid.

Oppdatering torsdag 21. februar klokken 00:10: Sony annonserte PlayStation 4 tidlig i pressekonferansen. Les deg opp på detaljene her.

Onsdag kveld klokken 00:00 norsk tid starter Sony en pressekonferanse der de vil «vise oss fremtiden». Vi vet veldig lite om arrangementet, men at de planlegger å avduke sin neste PlayStation-modell er vi sikre på. Hva og hvor mye de vil vise gjenstår å se, og vi får neppe svar på alt vi lurer på i kveld. Vi må blant annet regne med at Sony vil spare litt krutt til E3.

Følg sendingen direkte i videovinduet nederst i saken.

Samtidig er et godt førsteinntrykk viktig, og Sony har tross alt kun denne ene sjansen til å sørge for at vi får de førsteinntrykkene de håper på. At de vil prøve å imponere oss er med andre ord ganske sikkert.

Ryktene har florert

Teaser for arrangementet.

Det har vært uvanlig mye rykter om PlayStation 4 foran avdukingen av Sonys neste konsoll, og vi har samlet de viktigste i en stor artikkel som ble oppdatert senest i går.

Den siste tiden har flere hevdet at Sony planlegger å vise flere PlayStation 4-spill, inkludert et bilspill fra en gruppe Project Gotham-veteraner og et nytt spill fra Killzone-skaperne Guerilla Games – sannsynligvis Killzone 4. Vi har også hørt snakk om at Heavy Rain-skaperne vil avduke sitt neste prosjekt, og at Square Enix har et PlayStation 4-eksklusivt Final Fantasy-spill å vise. En presentasjon av Battlefield 4 virker heller ikke usannsynlig.

Hva de vil røpe av detaljer om selve konsollen er imidlertid mer usikkert. Vi kan nok ikke se frem til detaljinformasjon om selve maskinvaren, men forhåpentligvis får vi blant annet sett hvordan kontrolleren fungerer, hvordan brukergrensesnittet vil være og hva Sonys planer for nettskyen er. Pris og lanseringsdatoer er sannsynligvis ting de vil spare til senere, men vi får se.

PlayStation 3 ble først lansert 10. november 2006 i Japan. Syv dager senere kom den til USA, og året etter dukket den opp i Europa. Den har altså vært Sonys hovedkonsoll i over seks år, og med tanke på hvor raskt teknologien utvikler seg begynner den – i likhet med hovedkonkurrent Xbox 360 – å dra på årene. Det er altså på tide med en etterfølger.

Følg sendingen hos oss

Arrangementet kan du se direkte i videovinduet under fra klokken 00:00, så når det nærmer seg midnatt er det bare å finne frem potetgullet og benke seg foran nettleseren.


Les også
Ikkje meir Dino Crisis og Onimusha med det fyrste

Les også: PlayStation 4 kan bli bakoverkompatibel i skyen
Les også: Dette kan være PlayStation 4-kontrolleren

Siste fra forsiden