Folkefinansierer åndelig oppfølger til Road Rash

Motorsykkelaction på Kickstarter.

Road Rash var et motorsykkelspill hvor du i tillegg til å kjøre fort også måtte bruke ufine midler for å hindre motstanderne i å komme i mål. Spillet ble gitt ut tidlig på nittitallet av Electronic Arts, og på tross av at det huskes godt av mange spillere har serien lenge ligget død.

Nå vil et nytt studio lage en åndelig oppfølger til Road Rash. Spillet deres, Road Redemption, skal ha vært under utvikling siden tidlig i 2012, og utvider Road Rash-formelen med ødeleggbare miljøer, datakontrollerte motspillere, tøydokke-fysikk og nettbasert flerspiller.

Det vil både ha en omfattende og variert enspillerkampanje og flerspiller via nettet.

Tidlig bilde fra Road Redemption.

Spillet skal etter planen komme til Windows, OSX og Linux i juli neste år, og utviklerne håper også å lansere det på konsoll. Målgruppen skal være erfarne spillere.

Folkefinansiering på Kickstarter

Utviklerne ønsker å finansiere deler av spillet ved hjelp av folkefinansiering, og har til nå klart å samle inn 22% av et totalbeløp på cirka 900 000 kroner. Som med mange andre folkefinansierte spill skrytes det av null DRM eller mikrotransaksjoer, og utviklerne vil også gi ut kildekoden til spillet sitt noen måneder etter lansering.

Studioet bak spillet heter DarkSeas Games, og består av en rekke veteraner fra andre spillstudioer. Folk i studioet har tidligere erfaring med alt fra God of War-serien til Star Wars: The Old Republic.

Kickstarter-videoen deres kan du se under artikkelen.

Les også: EA: – Våre gamle spill kommer tilbake
Les også: Motorsykkelspill vender tilbake etter fem år

Siste fra forsiden