Fortnite har rukket å bli ett år gammelt

Det populære skytespillet feirer med en rekke nye utfordringer og belønninger.

Epic Games

Det nærmer seg Fortnites ettårsjubileum, og det feirer utviklerne ved å gi spillere en rekke nye utfordringer og belønninger de kan oppdage i det populære skytespillet.

Disse utfordringene innebærer blant annet å fullføre en håndfull kamper og volde så og så mye skade mot andre spillere, men så skal man også «danse foran bursdagskaker». Hvor disse er vet nok bare fåglarna.

Her er utfordringene du må fullføre.
Epic Games

For bryet vil du henholdsvis motta 5000 erfaringspoeng, en ny «spray» og en ny «emote» – hvis du fullfører alle utfordringene får du i tillegg en ny «back bling» (også kjent som en litt utradisjonell ryggsekk, journ. anm.).

Oppdateringen skal være ute på alle plattformer i skrivende stund.

Et fenomen i endring

I dag, den 25. juli, har det gått nøyaktig ett år siden Fortnite ble lansert. Den gang var det et betraktelig annerledes spill vi fikk servert: Originalutgaven av spillet bestod utelukkende av det som i dag kalles Save the World, og var da kun fokusert på overlevelse og samarbeid.

Fortnite slik vi kjenner det i dag.
Epic Games

Det var først et par måneder senere, litt utpå høsten, at Fortnite fikk sin helt egne Battle Royale-modus – her var målet å overleve lengst av 100 spillere spredt utover et digert kart. Denne modusen var gratis fra første stund og bydde på en rekke engasjerende og intense skuddvekslinger, og som et resultat flokket flere og flere spillere til spillet.

Resten er historie. I dag er Battle Royale-versjonen av Fortnite et av verdens mest populære spill; det er gitt ut på det meste som finnes av moderne plattformer, deriblant Nintendo Switch og Android; og Epic Games har tjent flere milliarder på spillet. Det ser heller ikke ut til at populariteten gir seg med det første.

Fikk du forresten med deg alt det nye i spillets femte sesong?
Den ferske sesongen endrer kartet og introduserer en ny bil »

Siste fra forsiden