Frigjør Vietnam i nytt krigsspill

I spillet 7554 må du sparke europeerne ut av Vietnam.

Frem til 1954 var Vietnam, sammen med Laos og Kambodsja, under fransk styre. De hadde hatt kontroll i «Indokina» siden attenhundretallet, men etter omveltningene under den andre verdenskrigen (hvor Japan okkuperte store deler av området) møtte franskmennene stadig større motstand. Til slutt ble det full krig, som endte med at de franske styrkene kapitulerte den 7. mai 1954.

Etter kapitulasjonen var Vietnam preget av kaos og borgerkrigtilstander, og – som de fleste nok vet – gikk amerikanerne etter hvert inn i landet for å hindre den kommunistiske fraksjonen i å oppnå full kontroll. Det gikk ikke så bra.

I skytespillet 7554 får du oppleve krigen mellom de franske kolonistyrkene og de vietnamesiske frigjøringsstyrkene, fra vietnamesernes synsvinkel. Du plasseres i frontlinjene, og må være med å bekjempe en teknologisk overlegen, moderne vestlig stormakt. I starten fokuseres det på ren geriljakrig, men etter hvert går det over til mer konvensjonell krigføring.

Spillet er et førstepersons skytespill som kun kommer til PC, og blir tilgjengelig via digital distribusjon. Den engelskspråklige lanseringen vil finne sted i februar, men om du forstår vietnamesisk kan du kjøpe det allerede før jul.

– Det har aldri kommet noe spill i denne størrelsesordenen fra Vietnam, og det faktum alene gir oss stor nasjonal stolthet. Det er vårt privilegium og vår utfordring å skape et førstepersons skytespill som folk vil like å spille, sier Nguyen Tuan Huy, som er sjef hos den vietnamesiske spillutvikleren Emobi Games.

Han fortsetter med å understreke at 7554 er et underholdningsprodukt:

– Selv om 7554 er basert på historiske hendelser, er det ikke et forsøk på å gjenskape fortiden. I stedet er det ment som underholdning.

Siste fra forsiden