Frittstående DayZ-alpha ute i år

Utvikleren lover at prisen vil være en slikk og ingenting.

Ifølge Eurogamer får vi spille den frittstående alpha-utgaven av zombiespillet DayZ før julenissen dumper ned pipa. Informasjonen kommer rett fra sjefen sjøl, Dean «Rocket» Hall, som deltok på årets Eurogamer Expo.

– Det være ute innen året er omme. Ikke bare fordi vi har sagt det tidligere, men også for å kunne gjennomføre det vi ønsker å gjøre, fortalte Hall under messen.

– Og den kommer til å være billig.

En av grunnene til at Hall og resten av Bohemias DayZ-gjeng ønsker å dytte alpha-utgaven ut døren før årsskiftet er de noe spekulative konkurrentene. Under presentasjonen skal den ellers så åpne og snakkesalige utvikleren ha holdt seg vag for å unngå at andre utviklere skal plukke opp spillelementer.

Arkivbilde: Dean Hall (Foto: Audun Rodem/Gamer.no)

Ikke begeistret for klonene

På spørsmål om hva Hall synes om The War Z virker han ikke akkurat overbegeistret.

– Naturligvis føler man en hel del ting, og mange av følelsene er ikke helt legitime. Selv om jeg ønsker å tylle i meg iskrem hele tiden betyr ikke det at jeg kommer til å gjøre det. Kanskje er det naturlig å bli opprørt, sjalu og skremt – slike ting. Jeg føler definitivt slike ting.

– Men hva kan jeg gjøre? Jeg kunne kanskje ha stått her og være veldig kritisk til de som kloner spillet, men hva ville jeg oppnå med det, annet enn å fremstå som en dust? Det gjør ikke spillet noe bedre. Så det jeg sier er egentlig at hva eg føler ikke er viktig. Kanskje er det det som er viktig når man skal lede: å innse at mine følelser ikke er det viktige her – mine følelser er ofte egoistiske.

Påvirket av ArmA 3-fengslingen

En lite kjent detalj som også kom frem er at prosjektet påvirkes av den uheldige fengslingen av to Bohemia-ansatte tidligere i september. De to jobbet med det nye kartet, Chernarus Plus, og skal visst nok være nære venner av Hall.

– Jeg vil bare at de skal komme tilbake igjen.

Vi gjorde for øvrig et omfattende intervju i to deler med Dean Hall under Gamescom i august der det dukket opp en horde av nye detaljer om hva han ønsker å gjøre videre. Der kom det blant annet frem at den første prioriteten akkurat nå er å håndtere hackingen i modifikasjonen, og at Hall håper å kunne lage en svær undergrunn der spillere kan grave ut egne huler for å bygge og bo.

Les også: – Med DayZ kan man fortelle egne historier Les også: – DayZ distanserer seg helt fra ArmA II

Les også
Dragon Age III under produksjon?

Siste fra forsiden