Fuse utsettes til neste kvartal

Ratchet & Clank-skaperens samarbeidsspill kommer senere enn planlagt.

I sin nylig publiserte kvartalsrapport kommer EA med en lei nyhet for alle Insomniac-fans. Studioets nyeste spill, Fuse, kommer ikke ut i mars likevel. Dette melder Joystiq.

– Vi har bestemt oss for å flytte Fuse-lanseringen til første kvartal i regnskapsåret 2014, forteller finansansvarlig i EA Blake Jorgensen.

Siden regnskapsår telles fra april til april, betyr dette at vi kan vente oss å se spillet mellom april og juni 2013. EA-toppen Peter Moore forteller at dette vil la Insomniac legge inn litt ekstra arbeid i spillet.

Insomniac Studios har så langt holdt seg til Sony-konsoller, og har der fått boltre seg fritt med Ratchet & Clank- og Resistance-seriene. Fuse er deres første spill som slippes utenfor Sony-regimet, og utvikleren har EA i ryggen på dette nye prosjektet. Som vanlig er i Insomniac-spill, er det våpnene som står i fokus.

Turbulent utvikling

Fuse utsettes.

De som har fulgt spillet tett vet sikkert at spillet har hatt en litt spesiell utviklingshistorie. Da prosjektet ble annonsert under E3-messen i 2011 gikk det under navnet Overstrike, og hadde en litt annen stil. Etter å ikke ha hørt et knyst om prosjektet på over et år, annonserte Insomniac fjor høst at spillet hadde skiftet navn til Fuse. Med det nye navnet kom også en stil- og spillendring – Fuse gikk fra å fokusere på samarbeidssniking til å bli mer actionorientert.

Da vi prøvde spillet i fjor høst var vi litt lunkne til Ratchet & Clank-studioets første multikonsoll-prosjekt.

– Ved å fokusere mer på våpnene og samarbeidsdynamikken, samt vise frem enda flere måter å kombinere dette i kampens hete, stiger interessebarometeret flere hakk, men inntil videre er jeg ikke helt overbevist om at dette blir studioets neste store hit, konkluderte vi den gang.

Les også: Sniktitt: Fuse Les også: Eksperimentelle våpen i Fuse

Siste fra forsiden