Nettmøte

– Gabriel Knight vil påvirke Moebius

Veteranen Jane Jensen svarte leserne på spørsmål om sitt nye eventyrspill.

Der fargesterke Monkey Island og King’s Quest henvendte seg til et ungt publikum, gikk Gabriel Knight-spillene en annen retning. Både dialogene og det okkulte innholdet var best egent for eldre ungdommer og voksne tidlig på 90-tallet.

Bransjeveteran

Skjermbilde fra det første Gabriel Knight-spillet.
Jane Jensen (pressefoto).

I et tilbakeblikk fra 2010 skriver Kent William Innholt at det første Gabriel Knight-spillet var datidens svar på Uncharted 2. Både med hensyn til stemningen, persongalleriet og historiefortellingen – men også gåtene, som viste at produsent Jane Jensen og hennes kolleger i Sierra var i svært god form.

Jensen har også jobbet med King’s Quest-serien, et par eventyrspill i Agatha Christie-universet og noen mindre kjente prosjekter. I 2010 gjorde hun et strålende comeback med Gray Matter, som i følge vår anmelder tok opp arven etter Gabriel Knight på en utmerket måte.

Helt nytt spill på vei

Nå er Jensen aktuell igjen med Moebius. Spillet beskrives som en «metafysisk science-fiction-thriller», i stil med TV-serien Fringe, Jensens roman Dante's Equation og Gabriel Knight-spillene. Moebius blir et pek-og-klikk-eventyr i tredjeperson, hvor de legger seg på en todimensjonal tegneseriestil. Målet er å finansiere utviklingen gjennom folkefinansieringstjenesten Kickstarter.

Onsdag ettermiddag stilte Jane Jensen opp i et eksklusivt nettmøte med våre lesere. Se svarene på over 40 spørsmål her:

Siste fra forsiden