Games for Windows Live stenges neste år

Hva betyr dette for spillene som bruker tjenesten?

For noen år siden fant Microsoft ut at de ville forsøke å få kontroll over markedet for PC-spill, og lanserte Games for Windows-initiativet sitt. Sentralt i dette var Games for Windows Live, en Steam-aktig klient som var nødvendig for at spillene som brukte systemet kunne fungere. Tjenesten har imidlertid et særdeles dårlig rykte hos PC-spillerne, og har i stor grad blitt forlatt av aktørene i markedet.

I forrige uke kom det frem at Microsoft vil legge ned det gamle Games for Windows Marketplace fra og med 22. august i år, men på det tidspunktet lovet de at Games for Windows Live ville fortsette å fungere som før. Nå ser også den tjenesten ut til å skulle legges ned, men riktignok ikke før 1. juli 2014.

Ingen vil savne Games for Windows Live. Men spillene som bruker tjenesten er det verre med (bilde: All Games Beta).

Skummel oppdatering

Nettstedet Polygon har kommet over en oppdatering på kundestøttesiden til sanntidsstrategispillet Age of Empires Online som sier følgende:

– Games for Windows Live vil stenges 1. juli 2014. Selv om spillet er tilgjengelig gjennom Steam trenger Age of Empires Online funksjonalitet fra Games for Windows-tjenesten. Du kan fortsette å bruke alle funksjonene til Age of Empires Online, etter som tjenesten vil fortsette å være 100% i drift frem til 1. juli 2014, da serveren vil stenges.

Oppdateringen har siden blitt slettet, men brukerne rakk å ta skjermbilde av den først.

Hva med spillene som bruker tjenesten?

Selv om Games for Windows Live ikke brukes i de nyeste spillene, finnes det flere gode Windows-titler som fortsatt bruker Games for Windows Live-systemet. Capcom bruker tjenesten i spill som Street Fighter 4, Dead Rising 2 og Resident Evil 5, men i en kommentar til Polygon sier de at de på dette tidspunktet ikke har noen detaljer å dele om situasjonen.

Andre store Games for Windows-titler inkluderer PC-versjonene av Dark Souls, Bulletstorm og Batman: Arkham City. Det gjenstår å se hva utgiverne og eventuelt Microsoft vil gjøre for å sikre at spillene kan brukes også etter at Games for Windows Live-tjenesten er lagt ned.

Microsoft har så langt ikke kommentert saken, men vi kommer sannsynligvis til å få mer informasjon i ukene som kommer. Wikipedia har en forhåpentligvis komplett liste over spillene som bruker Games for Windows Live.

Les også: Kommentar om online-integrering i spill – På tide å koble av?
Les også: Kan Microsoft danke ut Steam?

Siste fra forsiden