Games for Windows Live stenges neste år

Games for Windows Live stenges neste år

Hva betyr dette for spillene som bruker tjenesten?

For noen år siden fant Microsoft ut at de ville forsøke å få kontroll over markedet for PC-spill, og lanserte Games for Windows-initiativet sitt. Sentralt i dette var Games for Windows Live, en Steam-aktig klient som var nødvendig for at spillene som brukte systemet kunne fungere. Tjenesten har imidlertid et særdeles dårlig rykte hos PC-spillerne, og har i stor grad blitt forlatt av aktørene i markedet.

I forrige uke kom det frem at Microsoft vil legge ned det gamle Games for Windows Marketplace fra og med 22. august i år, men på det tidspunktet lovet de at Games for Windows Live ville fortsette å fungere som før. Nå ser også den tjenesten ut til å skulle legges ned, men riktignok ikke før 1. juli 2014.

Ingen vil savne Games for Windows Live. Men spillene som bruker tjenesten er det verre med (bilde: All Games Beta).
Ingen vil savne Games for Windows Live. Men spillene som bruker tjenesten er det verre med (bilde: All Games Beta).

Skummel oppdatering

Nettstedet Polygon har kommet over en oppdatering på kundestøttesiden til sanntidsstrategispillet Age of Empires Online som sier følgende:

– Games for Windows Live vil stenges 1. juli 2014. Selv om spillet er tilgjengelig gjennom Steam trenger Age of Empires Online funksjonalitet fra Games for Windows-tjenesten. Du kan fortsette å bruke alle funksjonene til Age of Empires Online, etter som tjenesten vil fortsette å være 100% i drift frem til 1. juli 2014, da serveren vil stenges.

Oppdateringen har siden blitt slettet, men brukerne rakk å ta skjermbilde av den først.

Hva med spillene som bruker tjenesten?

Selv om Games for Windows Live ikke brukes i de nyeste spillene, finnes det flere gode Windows-titler som fortsatt bruker Games for Windows Live-systemet. Capcom bruker tjenesten i spill som Street Fighter 4, Dead Rising 2 og Resident Evil 5, men i en kommentar til Polygon sier de at de på dette tidspunktet ikke har noen detaljer å dele om situasjonen.

Andre store Games for Windows-titler inkluderer PC-versjonene av Dark Souls, Bulletstorm og Batman: Arkham City. Det gjenstår å se hva utgiverne og eventuelt Microsoft vil gjøre for å sikre at spillene kan brukes også etter at Games for Windows Live-tjenesten er lagt ned.

Microsoft har så langt ikke kommentert saken, men vi kommer sannsynligvis til å få mer informasjon i ukene som kommer. Wikipedia har en forhåpentligvis komplett liste over spillene som bruker Games for Windows Live.

Les også: Kommentar om online-integrering i spill – På tide å koble av?
Les også: Kan Microsoft danke ut Steam?

Kommentarer (13)

Forsiden akkurat nå

Til toppen