Gas Powered Games reddet i siste liten

Supreme Commander-utvikleren overtas av selskapet bak World of Tanks.

Den amerikanske spillutvikleren Gas Powered Games kjøpes av Wargaming.net, selskapet bak spill som Massive Assault og World of Tanks. Studioet, som ledes av den profilerte spilldesigneren Chris Taylor, er kjent for spill som Dungeon Siege, Supreme Commander og Demigod.

Gas Powered Games har hatt økonomisk trøbbel, og forsøkte nylig å redde stumpene på Kickstarter. De håpet å folkefinansiere et strategispill ved navn Wildman, men da kampanjen ikke så ut til å lykkes måtte ledelsen si opp flesteparten av studioets ansatte for at selskapet skulle holde seg flytende.

Kampanjen fikk et lite oppsving etter nyheten om oppsigelsene, men det var ikke nok. For få dager siden ble den kansellert.

Hva skjer med Wildman?

– På dette tidspunktet er det lureste vi kan gjøre å fokusere på andre måter å holde Gas Powered Games i gang på. Dessverre kan vi ikke si noe spesifikt om dette offentlig. Når vi har noe nytt å dele, vil vi poste det på nettstedet vårt, sa Chris Taylor da.

Gas Powered Games lever videre

Nå er det altså klart at Gas Powered Games blir en heleid del av Wargaming.net. Kjøpet vil sørge for at den anerkjente utvikleren kan drive virksomheten videre, samtidig som Wargaming får muligheten til å ekspandere på flere plattformer.

– Gas Powered Games' arv og rulleblad viser hvor verdifulle Chris og selskapet hans vil bli for Wargaming-familien. De har lang erfaring med å tilby svært engasjerende AAA-spill, og vi gleder oss til å begynne å jobbe med dem, sier Wargaming.nets sjef, Victor Kislyi.

Wargaming.net har hatt svært høye inntekter takket være knallsuksessen World of Tanks, og for kort tid siden åpnet de også lommebøkene for å kjøpe Chicago-baserte Day 1 Studios. Day 1 skal jobbe med en ikke-annonsert konsolltittel.

– Wargamings vekst i de siste årene har vært helt vanvittig, og vi gleder oss til å bli med i et av de raskest voksende spillselskapene i verden. Jeg er sikker på at vår erfaring og ekspertise vil hjelpe oss å tilby mye til Wargamings globale suksess, sier Chris Taylor.

Det er ikke klart om Gas Powered Games vil fortsette arbeidet på Wildman.

Les også: Gas Powered Games legger Kings & Castles på is
Les også: Anmeldelse: Supreme Commander

Siste fra forsiden