Brothers in Arms - TV

Gearbox lager TV-serie av Brothers in Arms

Skal fortelle tidligere hemmelighetsstemplet historie fra andre verdenskrig.

Illustrasjonsbilde fra Brothers in Arms: Hell's Highway.
Gearbox Software

Spillutvikler Gearbox er i gang med planene for en TV-serie basert på den klassiske skytespillserien Brothers in Arms. Det melder nettstedet The Hollywood Reporter mandag.

Det første Brothers in Arms-spillet, Road to Hill 30, ble lansert i 2005.
Gearbox Software

I likhet med spillene skal den kommende serien ta for seg historier fra andre verdenskrig. Nærmere bestemt vil handlingen baseres på Exercise Tiger, en tidligere hemmelighetsstemplet øvelse fra i forkant av D-dagen som endte i tragedie.

– Historien vi endte opp med å bruke har aldri før blitt dramatisert på TV. Nesten 800 amerikanske tjenestemenn mistet livet, og det hele måtte dekkes over fordi de allierte styrkene var midt oppi forberedelser til invasjonen av Normandie, fortalte seriens produsent, Scott Rosenbaum.

Ifølge Rosenbaum – blant annet kjent for seriene Chuck og V – skal serien i hovedsak følge åtte allierte soldater gjennom et forsøk på å redde en krigsfange. Målet er imidlertid også å skildre hendelsene fra tyskernes side, som skal gi seerne et større bilde av alt som skjedde.

Som Gearbox forteller har arbeidet med serien enda ikke begynt, men selskapet er aktivt på utkikk etter en regissør og en ambisiøs samarbeidspartner som vil ta på seg å sende serien.

Brothers in Arms-serien er for øvrig ikke det eneste prosjektet Gearbox pusler med utenfor spillutvikling. I februar kunngjorde selskapet at skrekkfilmregissør Eli Roth tar over ansvaret for filmen basert på Borderlands-spillene. Det er ikke klart når vi får se hverken Borderlands-filmen eller Brothers in Arms-serien.

Les også: Gearbox-medgrunnlegger Landon Montgomery er død »

Siste fra forsiden