Gir bort Jedi Knight-kode i avskjedsgave

Utvikler slipper kildekode til ære for nedlagte LucasArts.

De to spillene Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast og Jedi Knight: Jedi Academy var populære hos mange og høstet god kritikk da de kom ut i henholdsvis 2002 og 2003. De var første- og tredjepersonsskytespill med stor fokus på lyssabelkamp. I Jedi Outcast spilte du som Kyle Katarn, mens i Jedi Academy spilte du som Jaden, padawanen hans.

Begge spillene ble utviklet av Raven Software og gitt ut av LucasArts. For tiden er Raven under Activision og jobber blant annet med utvidelser til Call of Duty-serien. Nå velger de å gjøre ære på sin gamle utgiver ved å legge ut kildekoden til spillene.

Vemodig utgivelse

– Vi er triste over nyheten om LucasArts nedleggelse, vi respekterte dem og likte å jobbe med de gjennom årene. Vi ønsker det beste for alle de talentfulle menneskene som ble sagt opp og håper de finner gode jobber i andre studioer, forteller studioet i en melding til Kotaku.

Star Wars – Jedi Knight II: Jedi Outcast

Raven forteller videre at utgivelsen av kildekoden er en gave til den lojale tilhengerskaren slik at de kan leke og tukle med den. Det finnes ingen offisiell støtte for koden, så det vil nok bli en liten utfordring å få den til å kjøre. Kjenner vi mod-miljøet rett tar det nok dog ikke lang tid før noen har det oppe og går.

Kodene til Jedi Outcast og Jedi Academy kan lastes ned på SourceForge.

I id Softwares fotspor

Raven er ikke det eneste studioet som slipper kildekode til fansen. Doom- og Rage-Studioet id Software har opparbeidet seg et rykte for å åpne kodekammeret for nysgjerrige spillere. Senest i 2011 slapp utvikleren, med John Carmack i spissen, kildekoden til 2004-spillet Doom 3, og har også gitt innsyn i tidligere spillutgivelser.

Les også om den åpne kildekodeutgaven av Dune IIFans modifiserte Age of Empires II betydelig tidligere i år

Siste fra forsiden