Gjensyn med Age of Wonders

Nytt strategispill fra skaperne av Overlord.

Nederlandske Triumph Studios har avslørt at de planlegger å lansere Age of Wonders III for PC til høsten. Age of Wonders-serien er fargerike, turbaserte strategispill som minner litt om Heroes of Might & Magic-spillene, men har mange unike elementer.

Som i de tidligere spillene i serien er målet ditt å lede et imperium i en svært krigersk verden. Du kan velge mellom en rekke lederskikkelser, inkludert kriger, prest og magiker. Så sender du helter og hærer rundt på spillkartet for å overvinne fiendehærer, erobre byer, utforske ruiner og finne skatter.

Kampene er turbasert, og vi loves rike taktiske muligheter. Det er også mulig å la datamaskinen avgjøre utfallet til et slag, men som i de fleste slike spill er det ofte lurest å ta kontroll selv.

Flerspiller blir viktig, og spillet vil blant annet støtte asynkron flerspiller der du spiller en tur, sender spillet til motstanderen, og får spillet tilbake når han har tatt sin tur. Det vil være mulig å ha flere spill gående samtidig. Lokal, «hotseat»-flerspiller loves også.

Dette ser ut som en ekte fantasy-by.

Enspiller ignoreres heldigvis ikke, og vi kan se frem til en massiv, historiedrevet kampanje og to spillbare fraksjoner.

Samarbeid med Epic?

Nettstedet Eurogamer snakket med hoveddesigner Lennart Sas, som fortalte at Age of Wonders III vil komme i salg på Steam og GOG, samt i fysiske spillbutikker i utvalgte regioner. Det kom også frem at Triumph utvikler spillet i samarbeid med en stor partner, og denne partneren ser ut til å være Epic Games, som også tidligere har vært involvert i Age of Wonders-serien.

I artikkelen ble det også klart at spillet vil selges med et omfattende redigeringsverktøy, og at Triumph planlegger å lansere mye nedlastbart innhold til det etter lansering.

Triumphs forrige spillutgivelse var Overlord 2, som kom ut i 2009. Age of Wonders III skal ha vært under utvikling siden 2010, og du kan se en trailer fra spillet under artikkelen.

Les også: Anmeldelse: Age of Wonders II
Les også: Her er ti nye retroskatter på nettet

Siste fra forsiden