Feature

Glovarme jern i ilden hos Ubisoft

Franskmennene gir oss mye å glede oss til.

Det var knyttet store forventninger til årets E3-konferanse fra Ubisoft etter at de i fjor kuppet hele messa avsløringen av hackerspillet Watch Dogs. I år fulgte den franske utvikleren opp med å vise mer av det vi forventet oss, sammen med helt nye overraskelser.

To nye spillkonsepter

Ubisoft trives tydeligvis med å være opptatt. De er allerede godt i gang med splitter nye konsepter, og disse ble vist fram for første gang i natt norsk tid.

Et av de nye satsingene er det lagbaserte bilspillet The Crew. Utviklerselskapets grunnlegger Yves Guillermont brukte store ord, og hevdet at dette spillet vil revolusjonere sjangeren, før han overlot roret til kreativ produsent Julian Gerighty.

Gerighty fortalte at studioet hadde spurt seg selv hvordan de skulle endre en racingsjanger de mener har stått stille lenge. Det første svaret de kom opp med var «mer variasjon». Utviklingslederen ønsker å la spillerne få oppleve all spenningen ved racing og slipper råkjørerne ut i en åpen verden. Ifølge Gerighty ligger hele USA for dine føtter, og du står fritt til å kjøre hvor enn du vil.

– Du vi få kjøre gjennom kjente gater, i fjell, skog og på landet, lovet Gerighty.

Et annet mål med spillet er å viske ut grensen mellom enspiller og flerspiller. Hele spillet foregår på nett, og man kan når som helst slå seg sammen med opptil tre andre for å løse oppdrag som man ikke klarer alene. The Crew skal by på varierte oppdrag, blant annet kappløp eller å krasje bilen til en konkurrerende gjengleder. Dette ser ut som en veldig lovende tittel, og dersom Ubisoft får til en realistisk kjørefølelse kan dette bli en favoritt for mange.

Såbart samfunn

Den andre store nyheten var Tom Clancy's The Division, et nettbasert rollespill i en sandkasse verden.

Vi fikk først se en video med illustrasjoner av atomkraftverk og oljepumper, mens en stemme fortalte at hele verden slik vi kjenner den kan falle sammen når som helst. Et influensavirus kan leve på pengesedler i opptil 17 dager, og sprer seg fra sedler til hud, til mat, leker og så videre. Når denne pandemien slår ut vil nedbrytingen av samfunnet skje raskt. Allerede etter fem dager vil alle være en trussel, og man vil være så desperat etter mat og drikke at man vil gjøre hva som helst for å overleve.

Etterhvert fikk vi se en demonstrasjon av selve spillet i aksjon. Handlingen foregår noen uker etter at det overnevnte scenario har funnet sted i New York. En gruppe på tre kjemper seg gjennom en forlatt bydel av New York, og på vei til en politistasjon bekjempet de infiserte politibetjenter. Det hele lignet på en mer seriøs og alvorlig utgave av Left 4 Dead. Etter en interessant demonstrasjon gjennom spennende områder ble presentasjonen avsluttet med ordene «Samfunnet er på bristepunktet. Det kan skje når som helst, og det kan skje med deg».

Gammelt nytt om Watch Dogs

Les også
Anmeldelse: The Crew

Blant de heteste potetene i spillverdenen i dag finner vi Watch Dogs og Assassin's Creed IV: The Black Flag. Begge spillene fikk selvsagt noen minutter hver i rampelyset.

Seniorprodusent for Watch Dogs, Dominic Guay, fortalte egentlig ikke noe mer enn det vi allerede visste: hovedpersonen Aiden Pierce har muligheten til å hacke nær sagt alle elektriske systemer og bruker denne muligheten til å bringe rettferdighet til de som begår urett..

Ubisoft spilte av en trailer hvor Aiden Pierce hacker telefonen til en menneskesmugler og følger etter ham til et hovedkvarter hvor menneskehandelen organiseres. Kort fortalt stoppes menneskehandleren, og Aiden Pierce klarer å flykte fra politiet. Videoklippet viste ikke noe av selve spillet i aksjon, men ga oss en liten pekepinn og eksempler på hva som kan hackes og hvordan det kan brukes til spillerens fordel. For eksempel kan Aiden skru på sprinkleranlegget i taket eller skru av lyset i et helt nabolag for å skape en distraksjon. Traileren var et lite antiklimaks sammenlignet med det spillbare innholdet vi ble presentert på fjorårets messe.

Variert pirateventyr

Assassin's Creed-serien har de siste årene fått en solid posisjon i spillmarkedet, og det har i snitt kommet et nytt spill i året til Xbox 360 og PlayStation 3 de siste fem årene. Vi er nå inne i det sjette året og dermed er det sjette spillet, Assassin's Creed IV: Black Flag på trappene.

Det er allerede godt kjent at spilleren vil tilbringe mye tid på ombord på et piratskip. Hovedpersonen er Edward Kenway, bestefaren til Connor fra Assassin's Creed III. Leder for utviklerstudioet, Jean Guesdon, fortalte at de har studert piratæraen for å finne ut hva som gjør at de engasjerer gud og hvermann. Konklusjonen var at det er fordi pirater var rebeller og et symbol på frihet og eventyr. Disse er ifølge Guesdon de tre ingrediensene som skal til for å lage et perfekt piratspill.

Målet til Ubisoft er å gi spilleren muligheten til å utforske spillet som man vil, og Guesdon lover å levere et brutal pirateventyr. Blant de største nyhetene gir spillet deg muligheten til å utforske skipsvrak under vann, plyndre smuglerhuler, jakte og mye mer.

Noen synes kanskje det har kommet nok Assassin's Creed de siste årene, men inntrykket etter presentasjonen er at dette blir det mest varierte spillet i serien så langt.

Velkommen tilbake, Rayman

Presentasjonen var såvidt innom en intetsigende trailer fra Splinter Cell: Blacklist, før den usedvanlig høye kvinnen på scenen sa at det var på tide å ta en titt på Rayman Legends. Spillet skulle egentlig komme eksklusivt til Wii U i fjor høst, men ble både utsatt og lansert til både Xbox 360 og PlayStation 3.

Aisha Tyler beklaget at spillet var utsatt, men beroliget publikum med at Rayman Legends vil være på markedet 3. september.

Det ble vist fram to videoer, og Rayman Legends ser ut til å bli minst like fargerik som før. Traileren viste Rayman, vikingjenta Barbara, Globox og en Tweensie hoppe og sprette avgårde mens de banket opp fiender, prøvde å unngå laserfeller eller løp fra en drage. Hvis det stemmer at Ubisoft har lagt til masse nytt innhold mens vi har ventet, kan dette spillet vise seg å være verdt ventetiden.

Ubisoft hadde flere barnevennlige nyheter på lager, blant annet gjennom en avtale med Nickelodeon der TV-kanalen skal produsere en interaktiv fjernsynsserie basert på de gale kaninene fra Raving Rabbids-spillene. Serien har fått navnet Rabbids Invasion og her vil vi bli servert episoder med kaninene i forskjellige situasjoner. Presentasjonen viste et par hvite kaninene på en gård som lekte med egg og høner. Leken eskalerte fort til en eggkrig, hvor man ved hjelp av Kinect-kamerat pekte på kaninene for å kaste eggene. Serien skal inneholde enkle minispill som er lett å forstå og mestre for selv de minste barna.

Det hele blir eksklusivt til Xbox One, og blir en del av Microsofts ambisjon om å la deg se TV på en ny måte. Det er foreløpig ikke kjent om vi får se dette her i Norge.

Gitarskole

Så var det tid for et musikalsk innslag. Jerry Cantrell, frontmann i Alice in Chains, var hyret inn for å kaste glans over den oppdaterte utgaven av gitarskolespillet Rocksmith. Mens han spilte hadde han et virtuelt band i ryggen som visstnok responderte på det frontmannen spilte på sin ekte gitar. Musikkinteresserte har sikkert erfart at det ikke er bare enkelt å sette sammen et band, men med Rocksmith 2014 Edition skal du alltid ha et band tilgjenglig, sammensatt av akkurat de instrumentene du selv ønsker.

Ubisoft viste også frem det kommende hack-n-slashspillet The Mighty Quest for Epic Loot og fortalte at en lukket betatest er i gang. Grunnkonseptet her er å plyndre andre spilleres borger, samtidig som man må passe på at ingen andre stjeler gullet sitt. Det hele ligner på en fargerik og mer humorfylt versjon av de blodige Diablo-spillene. Man får designe sine egne festninger og legge inn feller for å holde de griske naboene sine unna.

Vi fikk i tillegg se en video som viste spillet i aksjon, pluss et kleint forsøk på humor med en fiktiv bakomfilm med Sir Painhammer fra spillet.

South Park-spillet eksisterer fortsatt

Rollespillet South Park: The Stick of Truth kom som en overraskelse på mange for et år siden, og var en av de store snakkisene etter E3 2012. I ettertid har det vært stille, men i går løftet Ubisoft litt på sløret igjen.

Videoklippet som ble demonstrert stikker trolig av med prisen for årets rareste sniktitt. Det er uvisst hvor mye traileren hadde med selve spillet å gjøre, men det viste i hvert fall faren til Stan som lærte bort en spesiell type promp, kalt «Nagasaki». Mange trakk nok på smilebåndet, men ble neppe klokere på hva spillet har å by på. Trey Parker og Matt Stone kom også med et lite stikk i siden til spillbransjen da Eric Cartman fortalte om lanseringsdatoen til spillet:

– The Stick of Truth slippes rundt juletider. I hvert fall til en eller annen jul snart. Forhåpentligvis.

Les også: World in Conflict-skaperne med Tom Clancy-MMO
Les også: To nye Trials-spill på vei

Siste fra forsiden