God of War til PSP og PS3

På lanseringsfesten til God of War 2 ble det bekreftet at serien kommer til PSP og PS3. PS3-versjonen vil bruke den kommende ristefunksjonen til Sixaxis.

God of War 2 er i ferd med å rulles ut på det amerikanske markedet, og i den forbindelse har Sony holdt en liten fest for å feire begivenheten. Der var 1Ups Matt Leone, som blogget live fra festlighetene. Dermed kunne han presentere nyhetene om at PSP-versjonen av God of War har blitt bekreftet, og at serien også kommer til PS3.

God of War 2 for PS2

At God of War-serien er på vei til PlayStation 3 har vel alltid vært en selvfølge, med tanke på hvor populær den er. Men det som er litt mer overraskende, er nyheten om at spillet sannsynligvis vil benytte seg av vibrasjonsfunksjonen på Sixaxis-kontrolleren. Som kjent har ikke Sixaxis noen slik funksjon per i dag, så dette betyr sannsynligvis at vi får en ny versjon av PS3-kontrolleren før God of War-spillet lanseres.

Ellers fikk vi naturligvis få detaljer om spillet, men det ble fortalt at man håper det vil kunne spilles i 1080p-oppløsning. Med tanke på hvor godt de to første God of War-spillene tar seg ut på PlayStation 2, med sin relativt beskjedne maskinvare, kan vi nok allerede nå fastslå at et God of War-spill for PS3 blir en fest for øynene.

Det ble også bekreftet at God of War kommer til PSP. Cory Barlog, som jobber med spillet, fortalte at det ikke kommer til å bli en direkte versjon av verken God of War 1 eller 2, men at det blir et nytt spill med en egen historie (som selvfølgelig henger sammen med historien i de øvrige spillene i serien).

Målet til utviklerne er at God of War på PSP skal være like episk som de to andre spillene, og Barlog forteller at det blir et stort spill som virkelig føles som God of War, på tross av den noe spinkle maskinvaren det kjører på. Barlog sa at vi kanskje må besøke noen av områdene fra tidligere GoW-spill, men at selve brettene vil være helt nye.

Oppdatering: I Gamespots ryktespalte hevder de at det ikke ble bekreftet at serien kommer til PS3, men at dette var noe man håpet på.

Siste fra forsiden