Gran Turismo 6-datoen er klar

I år kan du svi digital gummi i adventstiden.

I sin pressekonferanse fra Gamescom i Köln tirsdag kveld kunne Sony fortelle at Gran Turismo 6 havner i butikkhyllene 6. desember i år.

En ny trailer fra det kommende PlayStation 3-spillet rullet også over skjermen, med fokus på særegne konseptbiler utviklet for spillet fra bilprodusenter som Alfa Romeo, Mercedes, Aston Martin, Bertone og Zagat. Traileren ser du nederst i artikkelen.

I tillegg ble det bekreftet at at Sony Pictures og Gran Turismo-skaper Kazunori Yamauchi er i gang med en film basert på bilsimulatorserien. Vi hørte om filmen først i juli, da det ble kjent at produsentene bak Fifty Shades of Gray-filmatiseringen var på prosjektet.

Skilter med 1200 biler

Gran Turismo-serien har så langt hatt to tidligere slipp på PlayStation 3, Gran Turismo 5 Prologue og Gran Turismo 5. Sistnevnte kom høsten 2010, og fik ganske gode skussmål fra anmelder Kristian Aasgård. Han kritiserte likevel spillet for å virke mer som en oppgradering enn noe helt nytt.

Når Gran Turismo 6 kommer i salg kommer det til å inneholde alle banene og bilene fra forgjengeren. Totalt vil man ha en garasje på om lag 1200 biler som man kan kjøe på 33 ulike baner. For øyeblikket kommer spillet kun til PlayStation 3, men produsent Kazunori Tamauchi har fortalt at studioet muligens har en PlayStation 4-utgave i tankene.

Les også: Alle detaljer om Gran Turismo 6

Se den nye traileren her:

Gran Turismo 6 Gamescom 2013.

Siste fra forsiden