Gran Turismo 7 kan komme allerede neste år

PlayStation 4 gjør det lettere å få ut spill kjapt, hevder utvikleren.

Det gikk tre år mellom Gran Turismo 6 (avbildet) og forgjengeren.
Sony Computer Entertainment

Selv om Gran Turismo 6 kun er et par uker unna, har utvikleren allerede begynt å tenke på neste innslag i serien. I et intervju med Top Gear forteller Polyphony Digital-sjef Kazunori Yamauchi at neste innslag i serien kan bli å finne allerede neste år.

Gran Turismo 6 kommer i desember.

– Vi ønsker ikke å bruke for lang tid på Gran Turismo 7. I beste fall slipper vi det neste år. I Gran Turismo 6 måtte vi finjustere spillet 100 prosent for å få så mye som mulig ut av PlayStation 3s arkitektur, men selsagt er PlayStation 4s maskinvare mye bedre. Jeg tror at den kvaliteten vil være bedre over hele fjøla når du spiller det, forteller han i intervjuet.

Etter at en lang og kronglete vei til lanseringen av Gran Turismo 5 i 2010 har nok Yamauchi sett seg lei på lange utviklingsperioder. Etter at det tok, i hans eget ordlag, 2000 dager å få inn alt de ønsket i Gran Turismo 5, har studioet kun brukt tre år på å pumpe ut oppfølgeren som kommer 6. desember.

Kjøreglad jul

Gran Turismo 6 slippes 6. desember. PlayStation 3-spillet får nok hard konkurranse fra Xbox One-lanseringsspillet Forza Motorsport 5 i høst, men ikke her i Norge. Microsofts nye konsoll blir ikke å finne her til lands før neste år en gang, mens PlayStation 4 lanseres 29. november. At sistnevnte ikke har noe kjørespill ved lansering – etter at DriveClub ble utsatt tidligere i høst – er nok også noe som påvirker konkurransen.

Greide forrige innslag i serien å leve opp til forventningene?
Les vår anmeldelse av Gran Turismo 5 »

Siste fra forsiden