– Grand Theft Auto V er tidenes dyreste spill

Rockstar er nær å tredoble forgjengerens budsjett, hevder skotsk avis.

Når Rockstar slipper neste innslag i Grand Theft Auto-serien 17. september er det en svært påkostet pakke de har lagt ut for salg. Skal vi tro avisen The Scotsman har utvikleren brukt 170 millioner britiske pund, eller i overkant av 1,6 milliarder kroner på hele pakken – inkludert utvikling og markedsføring.

Om dette stemmer blir Grand Theft Auto V tidenes mest påkostede spill, og tredobler nesten forgjengerens antatte budsjett på 600 millioner kroner.

Forgjenger Grand Theft Auto IV skal likevel ikke ha holdt rekorden for største spillbudsjett helt til nå. I fjor skrev LA Times at EAs massive nettrollespill Star Wars: The Old Republic hadde et budsjett på 1,2 milliarder kroner.

Stadig vekst

Påkostet skyline.

Siden seriens oppstart i 1997 har Grand Theft Auto-spillene fått en stadig større fanskare. Det massive gjennombruddet kom dog første med Grand Theft Auto III på PlayStation 2 i 2001, da Rockstar – den gang under navnet DMA Design – så og si spikret malen for sandkassespill i tre dimensjoner.

– Grand Theft Auto-serien er helt klart Skottlands største kultureksport noensinne, på en kommersiell skala. Serien har solgt noe sånt som 135 millioner kopier så langt, forteller tidligere Rockstar-skribent Brian Baglow.

Skal vi tro analytikernes spå-kuler kan denne totalsummen øke betraktelig det neste året. I november i fjor spådde EEDAR-analytiker Jesse Divnich at Grand Theft Auto V kommer til å selge 25 millioner kopier i løpet av sitt første år på markedet.

Grand Theft Auto V kommer 17. september til Xbox 360 og PlayStation 3. Til tross for at et betydelig antall PC-spillere har tryglet om en Windows-utgave en stund har ikke Rockstar noen planer om en slik utgave.

Les også: Grand Theft Auto V-lydsporet blir gigantisk Les også: Sony beklager at Grand Theft Auto V-filer er på avveie

Siste fra forsiden