Grand Theft Auto V har fått lanseringsdato

I september kan vi boltre oss i den massive urbane verdenen.

I en pressemelding sendt ut torsdag ettermiddag annonserer Rockstar at Grand Theft Auto V kommer på den 17. september. Spillet blir å finne på Xbox 360 og PlayStation 3.

Dermed får vi spillet en god del senere enn antatt. Rockstar har tidligere uttalt at de ønsket å slippe spillet til våren, men har satt den senere datoen for å la utviklerne jobbe mer med spillet.

Los Santos blir visstnok gedigen.

Mange blir nok skuffet over å høre at pressemeldingen ikke inneholder et eneste ord om en PC-utgave, særlig etter at ivrige fans greide å sanke inn nærmere 150 000 signaturer i fjor høst. Rockstar ga ut fjorårets Max Payne 3 til PC, mens westernspillet Red Dead Redemption kun har vært å finne på Xbox 360 og PlayStation 3.

Tre hovedpersoner

I Grand Theft Auto V får vi stifte bekjentskap med tre hovepersoner. Michael, Trevor og Franklin. Michael er en pensjonert bankraner som er skuffet med tilværelsen etter karriéreslutten, mens kompisen Trevor fremdeles lever det glade bankranerlivet. Den siste hovedpersonen, Franklin, er en eksentrisk svindler og gjeldsinnkrever i tjueårene. Underveis i urbaneposet skal spilleren kunne skifte fritt mellom de tre hovedpersonene.

Du kødder ikke med Trevor.

Spillet tar sted i den Los Angeles-inspirerte byen Los Santos. Rockstar hevder at spillere vil kunne boltre seg fritt i området, som skal være større enn områdene Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto IV og Red Dead Redemption sammenlagt.

Rockstar holder fremdeles kortene tett til brystet når det kommer til flerspillerdelen. Alt vi vet er at de tar sikte på å tilby en «ambisiøs tilnærming til sandkasse-flerspiller», og at gjeng-infrastrukturen fra Max Payne 3, som lar deg samarbeide med venner for å oppnå bonuser, også kommer til å være til stede i Grand Theft Auto V.

Les også: Grand Theft Auto V har tre hovedpersoner Les også: Dette er Grand Theft Auto V

Siste fra forsiden