Grand Theft Auto V-lydsporet blir gigantisk

240 lisensierte låter og egenkomponert musikk som tilsvarer 20 filmer.

Om man skal nevne spillserier som bruker lisensiert musikk effektivt, dukker sannsynligvis Grand Theft Auto opp rimelig tidlig i diskusjonen. Med lydspor komplementerer spillenes setting perfekt, og omfattende fiktive radiostasjoner som spyr musikk mot spilleren, sier et Grand Theft Auto-lydspor mye om spillet.

Nå har Rolling Stones fått en spennende sniktitt på nettopp lydsporet til det kommende storspillet.

15 kanaler med 240 låter

Når du sprader rundt i Grand Theft Auto Vs verden kan du boltre deg i 15 radiokanaler med musikk, samt to kanaler med diskusjoner om stort og smått. Mellom seg har musikkstasjonene 240 lisensierte låter, håndplukket for å passe inn i liksom-Los Angeles-byen Los Santos.

Eksemplene som oppgis virker varierte, men naturlige. For første gang i serien har Rockstar slengt inn en pop-kanal, som får selskap av en rap-kanal, en soul-kanal og en moderne og en klassisk rock-kanal og en kanal med meksikansk musikk.

Crusie control og classic rock med Kenny Loggins.

I tillegg har bandene og artistene Tangerine Dream, Alchemist og Oh No, og Woody Jackson trommet sammen et gigantisk egenkomponert lydspor, visstnok bestående av musikk tilsvarende 20 filmer.

Lekkasjer og ny trailer

I helgen lekket deler av lydsporet ut, etter at PlayStation 3-brukere som hadde forhåndsbestilt spillet fikk tilgang på en tidligutgave. Et par dypdykk i den 18 gigabyte store filen resulterte i funn av lydspor i tillegg til stemmeinnspillinger fra spillets historie – noen av de røper angivelig slutten, så det lønner seg å trå varsomt på Internett for tiden.

Torsdag ettermiddag slipper Rockstar nok en trailer til det kommende spillet. Den kan du se her på Gamer.no klokken 17:00.

Grand Theft Auto V kommer til PlayStation 3 og Xbox 360 17. september.

Les også: Sony beklager at Grand Theft Auto V-filer er på avveie Les også: Er det håp for en PC-utgave? Rockstar ville hyre inn PC-programerer

Siste fra forsiden