Gratis filmverktøy fra Valve

Lag dine egne kreative filmsnutter med Source Filmmaker.

De siste par årene har Valve fått mye oppmerksomhet for de sjarmerende kortfilmene som introduserer de mange Team Fortress 2-klassene. Kortfilmene har bøttevis med humor, gode animasjoner, og blir skapt hovedsaklig i Valves egenskapte Source-motor.

Nå forteller Valve at videoverktøyet som er bruk til å skape disse snuttene blir tilgjengelig for alle. Verktøyet heter Source Filmmaker, og kommer ikke til å koste en eneste krone når det lanseres til PC senere i år. Akkurat nå pludrer ivrige filmskapere i vei i en stengt betatest.

Source Filmmaker kan bli et godt leketøy for machinima-entusiaster.

I følge Valve skal verktøyet ha blitt brukt til å skape over 50 snutter og trailere de siste fem årene, og alt fra Left 4 Dead-snutter til Dota 2-teaseren er å skimte i den vedlagte annonseringstraileren. Dersom du ønsker å få fingrene i verktøyet kan du melde deg opp til betatesting på prosjektets hjemmeside allerede nå.

I sammenheng med lanseringen av verktøyet har Valve også gitt ut den aller siste introduksjonsvideoen, Meet the Pyro. Dermed er sirkelen komplett, og alle de ni klassene har fått sin personlige og passende introduksjon.

Presentasjon av Source Filmmaker.

Siste fra forsiden