Gratis nettspilling på Wii U

Nintendo vil ikke følge i Microsofts fotspor.

Det vil i utgangspunktet ikke koste penger å spille på nettet på Wii U. På et møte for selskapets aksjonærer har Nintendo-president Satoru Iwata bekreftet at Nintendo Network vil være gratis, og en av grunnene skal være konsollens brede målgruppe.

– Vi har en variert kundegruppe, fra entusiastene til de som bare spiller av og til, og som ikke alltid er interessert i spill men deltar når det er mye snakk om et spill eller for eksempel i ferier. Derfor tror vi ikke det er ideelt med en tjeneste hvor vi ber brukerne om å betale for medlemskap, sa han ifølge GameSpot.

Dette betyr selvsagt ikke at Nintendo Network ikke vil støtte abonnementsløsninger for individuelle spill, men at vi ikke får noen Xbox Live Gold-aktig tjeneste hvor man må betale for grunnleggende flerspillerfunksjonalitet.

Iwata håper at valget om å gjøre Nintendo Network gratis likevel vil føre til inntekter, om enn på en indirekte måte:

Wii U.

– Ved at nettverkstjenesten Miiverse blir tilgjengelig for Wii U vil vi prøve å finne ut hvordan vi kan øke og spre kundenes forhold til spill. Et eksempel: Hvis du legger merke til at en annen bruker koser seg med et spill du også liker, og han forteller at han også likte et annet spill i samme stil, kan det tenkes du blir interessert i et spill du egentlig ikke hadde på ønskeligsten.

Iwata vil imidlertid ikke love at alle nettbaserte tjenester vil være gratis i fremtiden. Ifølge Eurogamer sier han at grunnleggende funksjonalitet alltid vil være gratis, mens «dype» tjenester kan komme til å koste penger.

Museumsprosjekter kan bli viktige

Nintendos legendariske spilldesigner Shigeru Miyamoto var også til stede på møtet. Han snakket blant annet om samarbeidsprosjektet med det franske kunstmuseet Louvre, hvor besøkende blir guidet rundt i den staselige bygningen av 3DS-konsoller, og bekreftet at denne typen prosjekter kan bli viktige for selskapet i fremtiden.

Han snakket også litt om sin egen fremtid:

– Ettersom jeg har blitt eldre har jeg allerede startet å tenke på et fremtidig Nintendo uten meg, og jeg har en sterk følelse av at Nintendo gradvis har forberedet seg for å drive butikk også etter at jeg har forlatt selskapet. Men da jeg nevnte dette i et intervju i fjor ledet det til en direkte rapport om at jeg planla å pensjonere meg. Så jeg er klar over at jeg må være forsiktig når jeg snakker om slikt.

Les også: Vi har prøvd Wii U
Les også: Wii U og 3DS skal prioritere kjernespillere

Siste fra forsiden