– Gratisdelen av PlayStation Network kan bli nedskalert

Analytiker spår smalere tider for nettjenesten etter Sonys nye strategi.

Nylig offentliggjorde Sonys toppsjef, Kaz Hirai, strategien for elektronikkgiganten fremover.

Denne strategien innebærer blant annet økt satsning på PlayStation Network ved å tilby flere nedlastbare titler, samt nye abonnementstjenester.

Abonnementsløsninger underveis?

Nå spekuleres det i om Sony kommer til å lansere en abonnementsløsning for PlayStation Network, i retning av Microsofts Xbox Live-tjeneste.

Hva blir fremtiden for PlayStation Network?

I et intervju med GamesIndustry forteller analytiker Michael Pachter at han regner med Sonys nye strategi innebærer en nedskalering av gratistjenestene i PlayStation Network.

– Jeg tror det er usannsynlig at Sony vil forlange en abonnementsavgift for bruk av PlayStation Network, men det er godt mulig at de vil komme til å nedskalere gratistjenesten til å bare inkludere flerspiller over nett for å oppmuntre folk til å betale for tjenestene, sier han.

Pachter får støtte fra Billy Pidgeon hos M2 Research.

– Det koster ikke mye å tilby spilling over nett, og Sony ville tapt mer på å ta betalt for dette enn det de ville ha tjent på en abonnementsavgift. Jeg tror Sony vil være tjent med å fortsette med den nåværende «freemium»-modellen, og heller ta betalt for utvidede tjenester, spekulerer Pidgeon.

Han fortsetter:

– PlayStation Plus er et fristende tilbud til spillerne, og Sony kan hente mer inntjening fra reklame, salg av gjenstander og spesialiserte tjenester for å forbedre spesifikke aspekter av spilling over nett – slik som personlig innhold og regler for «guilds» og andre grupper.

Les også: – I fremtiden er spillmaskinen inni TV-en

Siste fra forsiden