GTA IV har aldri sett bedre ut

Ferdig modifikasjon gir spillet en utrolig grafisk overhaling.

Grand Theft Auto IV var langt fra noen grafisk lettvekter da det ble lansert i 2008. Fire år er likevel en mannsalder når det gjelder videospillgrafikk, og store framskritt har funnet sted siden Rockstar pumpet ut sitt kritikerroste spill.

Iherdige PC-fans har i en årrekke laget utallige modifikasjoner for å gjøre det opprinnelige spillet bedre, penere og annerledes. En av de mest populære grafiske modifikasjonene, iCEnhancer, har nå fått sin aller siste oppdatering med versjon 2.1, og resultatet er intet mindre enn fantastisk.

Som du kan se i traileren nederst i artikkelen forbedrer modifikasjonen spillets utseende betraktelig. Dersom du ønsker å kjøre rundt i et penere Liberty City selv, er det bare å laste ned modifikasjonen fra utviklerens nettside, iCELaGlacE.

Noen tekniske hindre

Modifikasjonen virker med både Grand Theft Auto IV og de to påhengsspillene, The Lost and Damned og The Ballad of Gay Tony. Dessverre må man hoppe gjennom noen små tekniske utfordringer for å få det meste ut av modifikasjonen. Pakken fungerer nemlig bare med Grand Theft Auto IV versjon 1.0.3.0 eller 1.0.4.0. Dermed må de fleste nedgradere spillet for å få tatt del i herligheten. Dersom man kjører Steam-utgaven kan man benytte seg av 1.0.7.0-utgaven, som ligger vedlagt i arkivfilen, men denne sliter vist nok med en del tekniske problemer.

Liberty City har aldri vært penere.

Den 21 år gamle modderen Haysam Keilany, også kjent som Ice Laglace, har jobbet med modifikasjonen i et par år nå, og har endelig sagt seg ferdig med prosjektet. For øyeblikket jobber han med en lignende modifikasjon til Minecraft, hevder Eurogamer.

iCEnhancer er faktisk en avart av ENBSeries-prosjektet som Boris Vorontsov har jobbet med i en god stund. Disse modifikasjonene har som mål å forbedre enkelte spills grafikk ved å bruke en blanding av filtre, teksturer og såkalte «shadere».

Les også: Dette er Grand Theft Auto V Les også: Tilbakeblikk: Grand Theft Auto

iCEnhancer 2.1-video.

Siste fra forsiden