GTA-skaperne organiserte mediestorm

Oppstyret rundt spillet var ikke helt tilfeldig.

Da det første GTA-spillet kom ut i 1997 ble det møtt av mediestorm og protester fra politikere i flere land. Nå har originalskaperne Dave Jones og Mike Dailly røpet at mye av kontroversen var konstruert, for å skape blest rundt spillet.

De leide inn markedsføringsmannen Max Clifford, som gjorde en rekke ting for å skape storm.

– Han designet alt bråket i media, som nærmest garanterte at flere MP-er (britiske parlamentsmedlemer – journ. anm) kom til å involvere seg. Han gjorde alt for å sikre at spillet ble profilert, sa Mike Dailly til Sunday Times (via Gamesindustry.biz).

En hel generasjon ble ødelagt av dette spillet.

– Han fortalte oss hvordan han ville gjøre det, hvem han ville sikte på og hva disse personene kom til å si. Hvert ord han sa viste seg å stemme, la Dave Jones til.

Ønsket om å skape kontroverser skal imidlertid ikke ha påvirket spillskaperne under utviklingen:

– Alle tingene vi gjorde ble gjort utfra et spørsmål om hva som ville være mest underholdende. Det presset oss bare naturlig i en stadig mørkere retning, sa Jones.

GTA, eller Grand Theft Auto, kom ut lenge før de skotske utviklerne, som på det tidspunktet het DMA Design, ble en del av Rockstar Games.

Det neste spillet i serien, Grand Theft Auto V, er ventet utgitt til neste år, men har ikke fått noen lanseringsdato enda.

Les også: Tilbakeblikk: Grand Theft Auto
Les også: Tilbake til begynnelsen – del 2

Siste fra forsiden