Hack hjerner og skru kuler rundt hjørner

Vi har mye nytt å melde om heseblesende Syndicate.

I går ble det klart at Syndicate kommer til Norge den 24. februar neste år. Samtidig etterspurte vi mer informasjon og flere bilder fra det populære spillet. Våre bønner ble hørt allerede på ettermiddagen, for nå har de første sniktittene av spillet kommet. EA har også sluppet en heseblesende trailer, som du kan se nederst på siden.

CVG er en av sidene som har tatt en titt på skytespillet fra The Darkness-utviklerne. De sammenligner det med Crysis 2, både i utseende og hvordan våpnene føles.

Glupe og aggressive fiender

– Starbreeze er stolte av den kunstige intelligensen, og bygger fiendene spesifikt for å rundjule deg. Mange skytespill holder deg i hånda som en viktoriansk dagmamma, Syndicate lærer deg de grunnleggende triksene og etterlater deg på egne bein. Det betyr at du må blande treffsikker skyting med glupe taktikker og spillets «breaching»-funksjon, skriver de i sin sak om spillet.

Breaching er hva spillet kaller hacking av andres Dart 6, databrikker som finnes i alt fra låsesystemer til folks hjerner. Dette kan for eksempel overbevise fiender om at selvmord er løsningen og få dem til å stikke pistolmunningen i munnen og trekke av. Man kan også hacke fiendevåpnene til å eksplodere og skade bærerne, eller rett og slett tvinge dem til å angripe vennene sine før de skyter seg selv.

De ulike egenskapene har en avkjølingstid, så du må vente mellom hver gang du bruker dem. Det gjelder også å være presis og reagere kjapt når man bruker breaching. Aktiverer man knepene til rett tid, fylles et IPA-meter som igjen kan brukes til å sakke ned tiden med «Dart Vision». Dette trikset er visst en nødvendighet mot spillets aggressive og dyktige motstandere.

Heldigvis kan IPA-måleren også fylles opp ved å drepe fiender på ordinært vis.

Hyllest til gamledager

Etter hvert møter man også fiender som har nektet å ta del i det høyteknologiske samfunnet, og følgelig mangler Dart-6-brikker. De har valgt å bosette seg i den mer primitive «Down Zone», hvor de slåss mot monstrene fra overklassen med hjemmelagde våpen og fråde rundt munnen.

Gamespy nevner i sin sniktitt at vi får et gjensyn med «Persuadetron»-våpenet fra det opprinnelige spillet. Dette ble hovedsakelig brukt til å tvinge forskere til å bli med soldatene hjem mot deres vilje. Det nevnes ikke hvilken funksjon den får i nyversjonen, men det kan vitne om at spillet får oppgaver som går utover å skyte syndikatrivaler i panna.

Det skal likevel bli nok av tid til det. Med våpen som skyter rundt hjørner og flust av akrobatiske skytetriks er det ingen tvil om at hovedfokus i Syndicate ligger på ekstremt intense, hurtige og blodige kamper. Fortrinnsvis med avanserte våpen i en dyster fremtidssetting. Kanskje får nostalgikerne en viss sjelero med samarbeidsdelen for opptil fire spillere, hvor man skal spille klassiske brett fra 1993-utgaven av spillet i førsteperson.

Les også
Anmeldelse:
Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden