Half-Life 3-tabbe av Gamescom-arrangøren

Spillverden holdt pusten i ettermiddag.

Oppdatering: En representant for Gamescom har sagt til Eurogamer at Half-Life 3 og Dragon Age 3 ble listet opp ved en feiltakelse. Det ble ikke gitt noen videre forklaring, og spillene ble heller ikke annonsert på pressekonferansen til Electronic Arts eller Sony tirsdag.

De fleste antar at Valve jobber med en fortsettelse på Half-Life-sagaen, men siden Half-Life 2: Episode 2 ble lansert i 2007 har den amerikanske giganten stort sett holdt kjeft om seriens fremtid. Det har svirret mange rykter i årene som har gått, og spillere og journalister har stadig ment at en annonsering av Half-Life 3 er like rundt hjørnet.

Som seg hør og bør har disse ryktene dukket opp igjen foran Gamescom-messen, men denne gangen har de en litt interessant opprinnelse. De stammer nemlig fra arrangørene selv, som har lagt ut en liste over nye spill som skal vises frem på messen. Og et av disse er nettopp Half-Life 3.

Hmmm!

Hvorvidt de faktisk har lekket høstens største bombe eller en eller annen Gamescom-medarbeider rett og slett har vært litt i overkant optimistisk vet vi ikke, og arrangøren påpeker at de ikke tar ansvar for eventuelle feil i listen. Det vi vet er imidlertid at Valve er til stede på messen, med en stor Steam-paviljong, og at de allerede har kommet med to storekunngjøringer denne uken. Til sammenligning ignorerte de årets E3 fullstendig.

Et annet interessant element, som nettstedet T3 påpeker, er at bladet GameInformer har utsatt datoen for trykkingen av bladets neste nummer. Det har de aldri gjort tidligere, og årsaken til at de gjør det skal være en stor kunngjøring på Gamescom. Hvor mange andre potensielle kunngjøringer er store nok til å få verdens største spillblad til å gjøre noe slikt?

Kunngjøringen skal visstnok finne sted på dagens Electronic Arts-pressekonferanse, som starter klokken 16 norsk tid. EA har i flere år distribuert Valves spill gjennom sitt Partners-program. Dokumentet nevnte også Dragon Age 3, og om det er korrekt kan det være en annonsering av dette spillet GameInformer venter på.

Dessuten er det tross alt liten tvil om at Valve faktisk har et nytt Half-Life-spill på gang. Spørsmålet er derfor ikke om Half-Life 3 blir kunngjort, men når det skjer. Nå, som Valve er i ferd med å fullføre både Dota 2 og Counter-Strike: GO, passer det kanskje godt å kunngjøre et nytt storspill.

Uansett hva som skjer er vi på plass med to journalister, så om Valve skulle finne på å slippe bomben skal vi passe på å formidle det til dere.

Les også: Anmeldelse: Half-Life 2: Episode 2
Les også: Valve hyrer inn økonomiprofessor

Siste fra forsiden