Heavy Rain-studioet viser nytt spill neste uke

Det ryktes at David Cage står på scenen under Sonys pressekonferanse.

Det er nå tre år siden Quantic Dream med David Cage i spissen slapp PlayStation 3-eksklusive Heavy Rain. Det ambisiøse spillet høstet lovord så det holdt for sin makeløse blanding av film og spill, og mange har i ettertid ventet spent på hva utvikleren ønsket å bryne seg på med neste spill.

I følge en troverdig kilde CVG har snakket med trenger vi ikke vente stort lenger. David Cage vil i følge kilden dukke opp på scenen under Sonys E3-konferanse neste mandag for å vise en smakebit av sitt neste prosjekt.

Videre bekrefter kilden at studioet for tiden jobber med to mystiske Sony-prosjekter samtidig, noe vi har hørt murringer om tidligere, men det er uklart om begge disse prosjektene blir å se på PlayStation 3, eller på Sonys neste konsoll. David Cage uttalte forøvrig nylig at han er fornøyd med dagens spillkonsoller, og at han egentlig ikke følte noe behov for å bryne seg på en ny konsoll de neste fem årene.

Vil lage et spill om krig

Det er også bare et par måneder siden Quantic Dream viste frem en oppsiktsvekkende teknologidemo som antydet hva studioets nye spillmotor var god for. Demonstrasjonen skal visstnok ikke ha noe med det nye spillet å gjøre, utover at de begge benytter seg av samme spillmotor.

Se den imponerende teknologidemoen «Kara» her.

Cage har tidligere uttalt at det neste spillet fortsatt vil være mørkt og for voksne, men at det vil være helt annerledes i forhold til Heavy Rain. Spilldesigneren har også tidligere ymtet frempå at han ønsker å jobbe med temaet krig. Om det er dette spillet vi nå får se neste uke under E3 vet vi enda ikke, men tradisjon tro sender vi et par-tre av våre beste over Nord-Atlanteren for å bivåne hva franskmennene i Quantic Dream pønsker på.

Les også: Anmeldelse: Heavy Rain Les også: – Neste generasjons konsoller er uinteressante

Siste fra forsiden