Hele denne uka kan du se disse «speedrunne» for veldedighet

Summer Games Done Quick skal spille i syv dager i strekk.

Skjermbilde av Twitch-stream

I år som i fjor har «speedrunning»-miljøet benket seg ned i et lokale for å komme seg gjennom en hel hurv med spill på så lite tid som mulig, samtidig som de samler inn penger til veldedighet. Arrangementet begynte søndag kveld og skal runde av neste søndag, 10. juli. Alt sendes direkte på streamingtjenesten Twitch, der seere kan se på og følge med på spillingen, og på at donasjonssummen stiger.

«Speedrunning» vil si å komme seg gjennom spill så raskt som mulig, noe som i de fleste tilfeller krever en uhyre god kjennskap til spillene. Her brukes alle knepene i boka for å barbere bort sekunder av totaltiden, i noen tilfeller også kjente smutthull i programmeringen. Skulle du fremdeles stusse litt over konseptet kan vi melde om at «speedruning» kan være svært så underholdende å se på – gi det et forsøk.

Denne sommeren er det nok en gang Leger Uten Grenser som skal få de innsamlede pengene. I fjor fikk de inn om lag 100 millioner kroner, så organisasjonen kan nok belage seg på en god slump i år også.

Over 150 spill skal rundes underveis, noen med og noen uten å bruke feil i spillet. For eksempel skal The Elder Scrolls III: Morrowind rundes på om lag 38 minutter med alle hovedoppdrag gjennomført, mens Final Fantasy VI skal bli ferdig på om lag 4 timer med bruk av en velkjent glitch.

Du kan se en full timeplan for hvilke spill som skal spilles når på prosjektets hjemmeside.

Giverglede

Til nå har gjengen greid å samle inn over 100 000 dollar, noe som tilsvarer om lag 850 000 kroner, etter bare om lag 18 timer. At summen tidobles innen neste søndag er ikke utenkelig, med tanke på hvordan disse arrangementene vanligvis utarter seg.

Noe av det som gjør folk doneringsvillige er at man kan få være med på å påvirke hva som skal spilles og hvordan. Man kan også vinne noen premier, slik som konsoller, spill og annet moro.

Begivenheten kan du se i videovinduet under, mens mer informasjon om donasjonsprosessen ligger på hjemmesiden deres.

Fikk du med deg gjengens forrige arrangement?
Dette er våre favoritter fra Awesome Games Done Quick i januar »

Siste fra forsiden