Helsprøe Zeno Clash 2 har fått slippdato

Snart kan man fortape seg i et av tidenes merkeligste spillunivers igjen.

Atlus har annonsert at Zeno Clash 2 slippes på Steam den 30. april. Dette melder Rock Paper Shotgun. En konsollutgave til Xbox 360 og PlayStation 3 er også på agendaen, men det er ikke kjent når den blir mulig å laste ned fra verdensveven.

Zeno Clash 2 plukker opp tråden der forgjengeren slapp i 2009. Vår helt, Ghat, har nettopp felt opphavsvesenet og klanlederen FatherMother – en skremmende fugleskapning med en mørk hemmelighet. Ting er dog ikke slik Ghat skulle ønske, og med FatherMothers hemmelighet avslørt er ting på styr.

Nå har vesenet blitt kastet i fengsel, og den tilhørende klanen har gått fra hverandre. Sammen med klansøster Rimat legger Ghat ut på en ny ferd, denne gang for å stå mot skapningen Golem som har fått en stor innflytelse på verdenen.

Særegne Zeno Clash

Zeno Clash 2.

Da Zeno Clash ble sluppet i 2009 bergtok de mange med sin særegne stil og sin tilnærming til håndgemengskamper i førstepersonsperspektiv. Surrealismeeventyret tok nemlig et steg vekk fra sine sjangerbrødre, og fokuserer mer på slag og spark i mindre situasjoner enn pistolskyting.

I oppfølgeren loves det at spilleren skal få utforske mer av verdenen, i motsetning til forgjengeren som var mer lineær. Sideoppdrag og gjenstandssanking står på planen, samt en forbedret utgave av håndgemengskampene.

Chilenske ACE Team står bak både forgjengeren og den kommende oppfølgeren. I mellomtiden har de gitt ut rulle- og tårnforsvarspillet Rock of Ages – nok en besynderlig visjon, der man ruller en kampestein gjennom historiske omgivelser meg myten om Sisyphus som utgangspunkt.

Les mer om Zeno Clash IILes anmeldelsen av Zeno Clash

Zeno Clash 2-trailer.

Siste fra forsiden