Her er de viktigste Nintendo-nyhetene fra E3

Gamle helter i nye spill stod nok en gang i fokus.

I likhet med Electronic Arts kjørte Nintendo et trygt løp da de slapp sine E3-annonseringer tirsdag kveld. Det kom ingen store overraskelser fra bransjeveteranen. Hovedfokuset var rettet mot Wii U-titler med lansering i 2014 eller 2015, de fleste av dem utviklet av Nintendo selv.

Vi fikk gamle spillmaskotter i ny drakt, avsløringen av et nytt Zelda, og plastfigurer som skal ta opp kampen mot Skylanders og Disney: Infinity.

Nye slåsskjemper

Den første store avsløringen var rettet mot de som venter i spenning på kommende Super Smash Bros. til Wii U og 3DS. De fargerike Mii-ene er nå spillbare figurer i slåssespillserien i tillegg til gudinnen Palentula kjent fra Kid Icarus-serien. Mii-ene kommer i tre forskjellige klasser med sine styrker og svakheter. Spillets regissør, Masahiro Sakurai, kunne også fortelle at avsløringer spillets ulike modi og funksjoner vil bli sluppet i de kommende månedene mot lansering av 3DS-versjonen den 3. oktober.

Deretter tok Nintendo-sjef Reggie Fils-Aime over styringen og løftet sløret av de interaktive amiibo-figurene. Disse skal gi nytt liv til klassiske maskoter i kompatible Nintendo-spill. Super Smash. Bros til Wii U og 3DS er første tittel som får denne funksjonaliteten, og Mario Kart 8 står for døren. Din amiibo inneholder data og statistikk om hvordan du spiller og kan brukes både som motstander og medspiller.

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra Xbox-showet på E3 »

Yoshi, Toad, Zelda og Pokémon

Wii U-fokuset fortsatte med korte introduksjoner av nye titler som kommer til hjemmekonsollen. Først ute var en kikk på Yoshi's Woolly World, en slags pseudo-oppfølger til Kirby's Epic Yarn med Marios grønne dinosaurvenn i hovedrollen. Utvikler Good Feel har skapt en vattert garnverden med et hjemmeheklet preg som gir det en unik sjarm. Yoshi kan sluke fiender og gjøre dem om til garnnøster, som deretter kan brukes til å manipulere spillverdenen rundt ham. Best av alt: ingen sutrende Mario-baby hvis skrik skjærer i ørene våre.

Spill basert på de mindre kjente Nintendo-figurene fortsatte med Captain Toad's Treasure Tracker, som tar utgangspunkt i sjefen for Toad Brigade i Super Mario Galaxy og Super Mario 3D World. Du skal nok en gang samle stjerner på tredimensjonale brett, men Captain Toad er ikke like sprek som Mario. Han kan ikke hoppe eller gjøre spesielt mye mer enn å flykte fra fiendene. Ved å manipulere spillverdenen på Gamepad-en skal du føre ham frem til målet på kortest mulig tid. Det er ikke helt hva vi forventet av et nytt Mario-spill, men det ser i det minste meget lekkert ut, med grafikk løftet rett fra Super Mario 3D World.

Deretter var det på tide med Nintendos største avsløring for kvelden. Produsent Eiji Aonuma gav oss et lite glimt av The Legend of Zelda til Wii U. Nintendo fortsetter med den grafiske stilen fra Skyward Sword, og har laget et spill stappfullt av fargerike omgivelser. Det ser også ut som om den legendariske spillserien har hentet inspirasjon fra Elder Scrolls-serien. Aonuma kunne nemlig love at grensene i Hyrule nå var revet vekk, i det han kaller et rent brudd med tidligere Zelda-spill.

Vi ble også minnet på at Pokémon Alpha Sapphire og Omega Ruby er på vei til 3DS. Dette er en totalrenovering av Pokémon Sapphire og Ruby som ble lansert til Game Boy Advance i 2003. Traileren var absolutt imponerende, og kunne blant annet avsløre nye mega-evolutions til eksisterende lommemonstre. Lanseringsdato ble bekreftet å være 21. november 2014 i USA.

LES OGSÅ: Se høydepunktene fra PlayStation-showet på E3 »

Les også
Anmeldelse: Hyrule Warriors

Hugg og slå på Wii U

For de mer actionsultne av oss kunne Nintendo skilte med enda et blikk på Bayonetta 2 fra japanske Platinum Games. Dette slippes til Wii U i oktober 2014 og ser ut til å gå sin forgjenger en høy gang. Øystein Furevik testet spillet på E3 i fjor og kalte det en «elskverdig voldsorgie» som innfridde forventningene i stor grad.

Vi fikk også se flere bilder fra det kommende Hyrule Warriors, et Dynasty Warriors-aktig spill som utvikles av Omega Force i samarbeid med Nintendo. Spillet byr på masseslagsmål i kongeriket Hyrule der du omringes av titalls fiender til enhver tid. Hvordan du velger å hanskes med dem er opp til deg. Link får denne gangen hjelp fra prinsesse Zelda, hennes tjenerinne og livvakt Impa, og Mida, sist sett i Twilight Princess. De har alle sine unike våpen og angrep som kan brukes til å volde mye skade over et stort område. Om det finnes noen flere spillbare figurer gjenstår å se fremover mot lansering i september 2014.

Hvis du er glad i kjemperoboter og japanske rollespill kan kanskje Monolith Softs nyeste spill Xenoblade Chronicles X være verdt en titt. Utover at det nå er knyttet til Xenoblade-serien er det ikke stort mer vi vet, men i ettertid av videokonferansen kunne Nintendo skilte med et halvtimes langt utdrag fra spillet. Her var det mye snasent å få med seg, så vi anbefaler at du tar en titt.

Kirby, Mario, blekkspruter og noe attåt

Den lille rosa storfråtseren Kirby gjør sin Wii U-debut i en oppfølger til spillet som var hans Nintendo DS-debut. Kirby and the Rainbow Curse bygger på samme lest som Power Paintbrush, der Kirby har blitt gjort om til en ball og må guides gjennom spillet ved å tegne streker han kan rulle på. Skal vi tro traileren har hele Dreamland blitt gjort om til leire, i og med at grafikken minner veldig om gamle claymation-filmer. Kirby har alltid vært en tilbøyelig figur som Nintendo gjerne eksperimenterer litt ekstra med så dette kan absolutt bli et spennende spillprosjekt å følge fremover.

Turen gikk videre derfra til kveldens andre store overraskelse fra den japanske spillgiganten. Mario Maker lar deg skape og tilpasse dine egne Mario-nivåer på Wii U ved hjelp av enkle dra-og-slipp-verktøy på berøringsskjermen. Det ser meget imponerende ut i praksis og kan være en finfin liten sak for de som liker å pusle med å lage sine egne spill.

Til slutt fikk vi en kikk på et helt nytt produkt, nemlig skytespillet Splatoon. Her skal to lag bestående av fire spillere kjempe om kontrollen over et område ved å sprute det ned med farget blekk. Figurene du styrer er blekkspruter som kan bruke alt fra en svær malekost til en blekkbombe for å dekke omgivelsene i sine farger. Blekksprutene kan også bevege seg hurtigere eller skjule seg i sitt eget blekk, noe som åpner for mange spennende kampstrategier. Splatoon virket litt kaotisk da det ble vist frem, men kan absolutt bli et stilig festspill når det lanseres i 2015. I det minste er det ålreit å se et skytespill som ikke utelukkende fokuserer på å blåse hodet av motstanderen.

Selv om dette var alt Nintendo hadde å by på i videokonferansen har det i ettertid dukket opp en annonsering om at et nytt Star Fox-spill er på vei. Dette ble avslørt av Shigeru Miyamoto i et intervju med Time Magazine. Når det kommer er enda usikkert, men det vil benytte seg av bevegelsesensorene i Wii U-kontrolleren.

Siste fra forsiden